• Naši ocenení

          • Autor: RNDr. Iveta Petrovičová

            Mgr. Viera Svatoňová - ďakovný list ministra školstva za celoživotnú obetavú prácu s talentovanými žiakmi v oblasti chémie

            Tomáš Janči – župné štipendium za 3. miesto v celoslovenskom kole Geografickej olympiády

            Lucia Poláková, Adela Sadloňová, Zuzana Čižmárová, Karolína Pirohová, Timea Otrísalová, Zuzana Závodská – ocenenie mesta za vynikajúce študijné výsledky, reprezentáciu školy a mesta a aktívnu mimoškolskú činnosť k 17. novembru – Dňu boja za slobodu a demokraciu, Dňu študenstva

          • Vianočné tradície v Británii, na Slovensku a v USA

          • Autor:  PaedDr. Anna Jankovýchová

            V tomto období ako každoročne sa študenti oboznamujú na hodinách anglického jazyka s vianočnými tradíciami v Británii ,USA a na Slovensku. Tohto roku počas on line vyučovania sme to pojali netradične a 1A vytvorila vianočný sen- príbeh, ktorý sa odohráva počas vianočného snenia, v druhom ročníku sa už naučili trpný rod a tak sme tento gramatický jav použli na prerozpávanie tradícií v trpnom rode. Obidve triedy 1.A a 2.A si vytvorili vlastné knihy pomocou aplikácie Storyjumper.com

            Naša študentka Rajae Laaziz, ktorá je na výmennom pobyte pridala k informácii ako sa u nich v Taliansku slávia Vianoce aj slovenský text, keďže u nás v septembri začala študovať slovenský jazyk.

            Ako sa im to podarilo sa môžete pozrieť tu:

            1A - Christmas Dream ( Vianočný sen)

              https://www.storyjumper.com/book/read/94212526/5fcf8e00c7149

            2A- Our Book of Christmas Traditions ( Naša kniha o vianočných tradíciách)

            https://www.storyjumper.com/book/read/94202726/5fd36880ad49e

            Želáme vám príjemné čítanie 

          • Olympiáda zo SJL on-line alebo Súťažíme aj počas karantény

          • Mgr. Erika Vícenová

            Presne takto by sa dalo výstižne  uviesť tradičné meranie síl našich gymnazistov v ich znalostiach, vedomostiach zo slovenského jazyka a literatúry v školskom kole OSJL. Hoci sa tohtoročná jeseň a zatiaľ i zima nesú v znamení pandémie koronavírusu a tvrdých karanténnych opatrení, nepodpísalo sa to na chuti našich študentov zasúťažiť si, porovnať svoje vedomosti a schopnosti so spolužiakmi či kamarátmi. V stredu 9.12. si počas tretej a štvrtej vyučovacej hodiny zmeralo sily v školskom on-line kole celkovo 25 študentov. Súťaž bola síce v aktuálnych karanténnych podmienkach ochudobnená o ústnu časť, no popasovať sa s náročným testom či transformáciou textu z jedného útvaru do druhého  nebolo isto pre mnohých úplne jednoduché. V tvrdej konkurencii sa napokon na popredné miesta prepracovali nielen ,,starí harcovníci", ale i tí, čo súťažili v spomínaných kategóriách prvý raz. A tu sú výsledky súťaže:

            Kategória A:    1. miesto: Alexandra Bobotová (septima)              

                                     2. miesto: Zuzana Durcová (oktáva)

                                                     Saška Budovičová (IV.C)              

                                     3. miesto: Karolína Pirohová (IV.C)

            Kategória B:   1. miesto: Slávka Mihálová (II.A)              

                                    2. miesto: Laura Valičeková (sexta)                         

                                                     Zuzana Renováčková (II.A)

            Víťazom srdečne blahoželáme, Alexandre Bobotovej a Slávke Mihálovej želáme veľa úspechov v krajskom kole. Zároveň  ďakujeme všetkým študenom a študentkám, ktorí si aj v týchto špecifických karanténnych podmienkach mali chuť zasúťažiť a zapojili sa  do školského kola olympiády. Veríme, že súťaži ostanú verní i budúci školský rok, a veríme, že možno pribudnú i nejakí noví zapálení súťažiaci.

          • Sekundáni bodujú aj v šachu

          • Autor:: Mgr. Zuzana Zámečníková

              Žiaci našej Sekundy nie sú len šikovní študenti či klaviristi, ale aj šachisti. A nezaháľajú ani počas tejto neľahkej doby. Dokazuje to aj úspech Mareka Osleja. Marek sa dňa 22.10.2020 zúčastnil Majstrovstiev v šachu žiakov ZŠ Trnavský kraj online. Marek reprezentoval naše Gymnázium. Umiestnil sa na 8. mieste z 31 účastníkov. Prví desiati postupujú na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutoční už 12.12.2020. Zo senického okresu je Marek vo svojej kategórii jediným postupujúcim.

              Marekovi srdečne gratulujeme a budeme mu držať päste v celoslovenskom kole.

          • Gymnazisti - nielen výborní študenti ale aj úspešní umelci

          • Ondrej Sýkora zo sekundy, sa v stredu, 2.12.2020, stal majstrom Slovenska v sólovej hre na klavíri v piatej kategórii. Zúčastnil sa celoslovenskej klavírnej súťaže Mladí klaviristi 2020, kde za prísnych hygienických opatrení, v konkurencii súťažiacich z Bratislavy, Nitry, Topoľčian, Hurbanova, Nových Zámkov a Bojníc, získal 1. miesto v piatej kategórii.

            Ďakujeme pani učiteľke Mikušovej, ktorá ho na súťaž pripravovala.

            Srdečne blahoželáme.