• Pokyny k stravovaniu

          • Cenu obedov na mesiac marec a apríl nájdete v záložke "O škole" - "Stravovanie".

          • Návšteva zberného dvora

          • Mgr. Zuzana Zámečníková  

            Ochrana životného prostredia zaujíma stále viac a viac ľudí. Inak tomu nie je ani medzi žiakmi našej školy. A keďže environmentálne témy sú súčasťou viacerých vyučovacích predmetov, rozhodli sme sa v rámci Občianskej náuky pre návštevu senického zberného dvora.

              Exkurzie sa v priebehu mesiacov september a október postupne zúčastnili žiaci Prímy, Sekundy, Tercie a Kvarty. V zbernom dvore nás sprevádzal pán Ing. Fojtlín. Žiakom postupne predstavil každé oddelenie. Porozprával o tom, aké druhy odpadu sa v zbernom dvore nachádzajú, zberajú, dotrieďujú a čo sa deje s vytriedenými smeťami ďalej. Takisto študentov poučil o správnom separovaní rôznych druhov odpadkov. Na vlastné oči sa tak žiaci presvedčili o tom, že triedenie má naozaj význam a je veľmi dôležité.

               Najideálnejšie by bolo, ak by sme dokázali nevytvárať žiadne odpadky. Pokiaľ však zatiaľ nevieme tento ideál dosiahnuť, pokúsme sa aspoň každý jeden odpad, ktorý vyprodukujeme, vhodiť do toho správneho kontajnera.  

          • 12. ročník Internetovej matematickej olympiády

          • Autor: RNDr. Eva Millová

            organizovaný Ústavom matematiky  Fakulty strojního inženýrství Vysokého učení technického v Brně, prebehol tradične posledný utorok v novembri  26. 11. 2019.

            V tomto ročníku sa do súťaže sa prihlásilo 203 tímov z Čiech a Slovenska. Žiaci riešili úlohy v čase od 9:00 do 11:00 hod. Po prihlásení na stránku http://matholymp.fme.vutbr.cz/default.aspx súťažné tímy získali úlohy, ktoré bolo potrebné v danom čase vyriešiť, skenovať a odoslať. Za našu školu sa prihlásili do súťaže dva tímy – tím štvrtých a tretích ročníkov.

            Tím štvrtých ročníkov sa umiestnil na veľmi peknom tridsiatom deviatom  mieste medzi  203 súťažiacimi tímami, tím tretích ročníkov dosiahol približne priemerné výsledky.

            Za účasť v súťaži boli tímy odmenené diplomami organizátorov súťaže, podpísanými riaditeľom Ústavu matematiky FSI VUT.

             

            Mená súťažiacich:

            Tím štvrtých ročníkov: Eva Obšivanová, Jana Šrámková, Natália Neznáma, Martina Sabová, Adam Pipíška, Ľuboš Ravas, Matúš Nečas

            Tím tretích ročníkov: Martin Tomašovič, Nicol Tomková, Viktória Bodnárová, Šimon Bábik

            Za úsilie a dosiahnuté výsledky ďakujeme.

             

            Viac o súťaži sa dozviete na stránke http://matholymp.fme.vutbr.cz/default.aspx