• Návšteva Gabriely Beregházyovej, PhD.

          • Autor: RNDr. Iveta Petrovičová


            V piatok, 27. septembra 2019, navštívila senické gymnázium Gabriela Beregházyová, PhD. Je jednou z mnohých úspešných absolventov nášho gymnázia. Po maturite sa zaoberala poznávaním korupcie na viacerých britských univerzitách, kde dokončila aj doktorát. V súčasnosti sa venuje iniciatívam, ktoré pomáhajú Slovákom spoznať vlastné korene, snaží sa podeliť o svoje jedinečné poznanie so svetom. Je spoluautorka kníh „Slovensko: legenda lipy“ a „Veľký návrat“, ktoré sa rozhodla darovať aj do knižnice gymnázia. Prvá pozýva na sentimentálnu cestu do hĺbky slovenskej a slovanskej duše, otvára chodníček do čarovného sveta, ktorého vstup chráni lipa. Druhá prináša 58 hlasov z politiky, biznisu a spoločenských organizácií. Päťdesiaty deviaty hlas patrí samotnej autorke. Odhaľuje podmanivý osobný príbeh straty, uvedomenia a znovunájdenia. Návrat na Slovensko je nielen možnosťou, ale nesmiernou príležitosťou.

            Počas 70 minút pôsobivého vystúpenia sa snažila priblížiť našim študentom krásy ale i úskalia, ktoré ich možno stretnú, ak si zvolia podobnú cestu štúdia a poznávania samých seba ako ona.ĎAKUJEME.

          • II.C na návšteve protidrogového vlaku na vlakovej stanici v Senici

          • Autor: RNDr. Iveta Petrovičová

            Vo vozňoch  postupne sledovali príbeh drogovo závislého človeka, v interaktívnych miestnostiach lektori pracovali so študentami na základe toho, čo vo filme videli. Na vlastné oči spoznali väzenskú celu, drogový brloh, ale ocitli sa aj na mieste tragickej autohavárie.

          • This is 21 – Priprav sa na 21. storočie

          • V piatok, 8. novembra 2019, sa študenti Sp a III.C zúčastnili zaujímavej prednášky Petra Krišťáka v rámci projektu Nadácie Pontis.