• Letná škola chemického a environmentálneho inžinierstva 2019

          • Autor: Natália Dujková, IV.A

             

            Posledný týždeň minulého školského roka som sa zúčastnila 13. ročníka Letnej školy chemického a environmentálneho inžinierstva v Bratislave na Slovenskej technickej univerzite. Všetci účastníci letnej školy boli ubytovaní na internáte Mladá Garda. Krátkodobý pobyt v Bratislave mi umožnilo vyskúšať si pravý vysokoškolský život – prednášky, cestovanie MHD a najmä laboratórne cvičenia. Prvý deň som bola zadelená do skupinky, v ktorej som pracovala celý čas s ďalšími tromi študentmi. Svojimi predstavami o pobyte sme si „sadli“ natoľko, že celý čas sme tvorili jeden priateľský tím a čas trávili spolu.

                   Letná škola trvala 5 dní, počas ktorých sme mali pripravený bohatý program zameraný nielen na laboratórne cvičenia. Mali sme možnosť zúčastniť sa fakultného podujatia ChemShow, kde boli pre nás pripravené zaujímavé prednášky a experimenty. Ďalej sme navštívili hrad Devín s návratom loďou a tento rok bola pre nás pripravená exkurzia vo firme Slovnaft. Každý večer po škole sme mali voľný program, takže sme tento čas väčšinou využívali na spoznávanie krás nášho hlavného mesta. Najzaujímavejšou časťou boli pre všetkých účastníkov letnej školy laboratórne cvičenia, počas ktorých sme mali možnosť pracovať so zaujímavými prístrojmi, zariadeniami a pomôckami. Sprevádzali nás príjemní inžinieri a doktoranti. V posledný deň nášho pobytu sme naše poznatky formou prezentácie predviedli pred očami zástupcov fakulty chemického a environmentálneho inžinierstva a zástupcov rôznych firiem.

            A úplný záver:  len prevzatie certifikátov a aj smútok, že to trvalo len tak krátko, rozlúčka s novými priateľmi a odchod domov.

            Tak to bola moja prvá skúška vysokoškolského pobytu!