• MO SŠ v stolnom tenise

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický

            Dňa 26.3.2024 sa uskutočnili MO SŠ v stolnom tenise. Naše dievčatá obsadili druhé miesto a chlapci tretie miesto. Gratulujeme

          • POSTUP NAŠICH MLADÝCH ZÁCHRANÁROV 📈

          • Autor: Mgr. Lenka Krištofíková

            21.3.2024 sa tím našich Mladých záchranárov v zložení Adriana Cintulová (2.A), Karolína Šimková (3.B), Tomáš Šajánek (3.B) a Alex Mihalovič (3.C) zúčastnil na nominačnom kole súťaže Mladý záchranár. Zúčastnené tímy absolvovali dve súťažné disciplíny: test (prvá pomoc, darovanie krvi) a oživovanie.Spomedzi 30 škôl získali naši študenti najvyšší počet bodov a tak do hlavného kola súťaže postupujú 🥇z 1. miesta 🥳👏 K tomuto úspechu im blahoželáme a budeme držať palce 20.6., kedy sa s ďalšími 14 postupujúcimi tímami stretnú na súťaži v Trnave.

          • MO SŠ vo volejbale Mix

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický

            Dňa 20.3.2024 sa na našej škole uskutočnili "MO SŠ vo volejbale Mix". Naši študenti obsadili prvé miesto, keď porazili Súkromnú strednú odbornú školu podnikania v Senici 2:0 a Obchodnú akadémiu v Senici 2:1. Tešíme sa, že postúpili na Župnú olympiádu do Trnavy, kde budú reprezentovať našu školu vo volejbalovom mixe. 

            Gratulujeme

          • Trieda so zameraním na informatiku

          • Od nového školského roka 2024/2025 otvárame okrem tried všeobecného zamerania aj  triedu so zameraním na informatiku

             

            Prikúpili sme 3D tlačiarne, micro:bity, sady senzorov k microbitom, programovateľné autá, roboty. Sme materiálovo pripravení. 
             

            Študenti triedy so zameraním na informatiku, tešíme sa na Vás. :)
             

          • Divadelné predstavenie Nádej Dubček

          • Autor: PaedDr. Žaneta Pikartová

                   „Bojoval za to, čomu veril, a robil to, čo mu okolnosti dovolili.“ To je výstižné motto divadelného predstavenia Nádej Dubček, ktorého sa 15. marca 2024  zúčastnili študenti kvarty, III.A a septimy. Leitmotívom hry sa stal boj človeka, občana a politika Alexandra Dubčeka s  jednotlivcami z  komunistickej strany, čo deformovali hodnoty sociálnej spravodlivosti, po ktorých on tak túžil. Riaditeľka Mestského divadla v Trenčíne nám spolu s hercami ukázali celý život Dubčeka od narodenia až po tragickú autonehodu. Sledovali sme presvedčenie a sen jednej rodiny o socializme. Dubčekovci išli za svojím snom z Ameriky do vytvorenej ČSR a do ZSSR, potom späť na Slovensko. Samotný  Dubček vytriezvel z komunistickej horúčky až v 80. rokoch. Pochopil, že systém, ktorý je totalitný, sám seba presviedčajúci inváziou vojsk v suverénnej krajine, neprivedie štát ani jednotlivca k rovnosti, ani ku šťastiu. Príbeh človeka Alexandra Dubčeka túžiaceho po ideológii s ľudskou tvárou začínal reflexiou Marxa a Engelsa. Dubček sa po komunistickom prevrate stal postupne vysokým funkcionárom KS, ktorý chcel reformu smerom k demokracii a k slobode. Divadelné predstavenie bolo pre študentov súčasne dejepisnou lekciou o udalostiach v ČSSR v rokoch 1967 – 1970.                                        

                   Najdôležitejším sa stalo myšlienkové vyznenie hry. Piesne Karla Kryla, Marty Kubišovej a scény z revolúcie v novembri 1989 nám pripomenuli hodnoty slobody, demokracie a osobnej integrity. Ešte dlho v nás rezonovali heslá z predstavenia: „Od koryta ku korytu, a to chcete autoritu? „Alebo odstúpte, alebo si nájdite iný ľud.“