• Okresné kolo basketbalu 3x3

          • Autor: Mgr. Rudolf Bíly

            Dnes naši študenti: Gabriel, Khir,Ožvoldík, Uhrinec ,Ravas,Baranovic vyhrali Okresné kolo Basketbalu 3X3 medzi konkurenciou 9 ZŠ z okresu Senica a postúpili na majstrovstvá TT kraja ZŠ do Serede . Ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy .

          • Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Autor: Mgr. Anna Zburinová

             

            Vo štvrtok 18. januára 2024 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku pre okresy Senica a Skalica na Gymnáziu F. V. Sasinka v Skalici.

            Našu školu úspešne reprezentovali dve študentky z kvarty Aneta Válková a Michaela Hrabinová v kategórii 1B.

            Obidvom sa podarilo získať stanovený počet bodov v písomnej časti, aby mohli postúpiť do ústnej. Michaela Hrabinová sa umiestnila na 4. mieste a Aneta Válková obsadila 2. miesto a vybojovala si postup do krajského kola.

          • MO vo futsale SŠ

          • Autor: Mgr. Rudolf Bíly

            Naši študenti sa zúčastnili MO vo Futsale SŠ kde získali krásne 2. miesto. Za vzornú reprezentaciu školy ďakujeme. 

          • Okresné kolo olympiády v anglickom jazyku

          • Autor: PaedDr. Anna Jankovýchová

            Dňa 17.1.2024 sa uskutočnilo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku pre okresy Senica a Skalica. Vďaka patrí mestskému úradu v Senici, ktorý nám umožnil využiť ich priestory.

            Našu školu reprezentovali v kategórii 2A Barbora Ravasová, ktorá obsadila 2.miesto a Verena Pekarová v kategórii 2B obsadením 1.miesta postupuje do krajského kola. Víťazke blahoželáme a držíme palce.

          • Pozdrav z lyžiarskeho kurzu od našich prvákov

          • Lyžarák očami študentky Martiny Orgoníkovej :-) z 1.B

            Druhý januárový týždeň sa žiaci I.A, I.B a I.C zúčastnili lyžiarskeho výcviku na Táloch. V nedeľu, 7. Januára, pricestovalo 45 sengymákov do útulného Penziónu Tále. Cesta ubehla rýchlo, všetci sme sa veľmi tešili na lyžovačku. Po obede a rýchlom vybalení sme sa vydali na svah, kde sme boli roztriedení do skupín. Nelyžiarov mala pani profesorka Oravcová, 2. skupinu pán profesor Madunický a 1. skupinu pán profesor Bíly. Do penziónu sme sa vrátili veľmi unavení, keďže na svah sme kráčali pešo. Prvý večer sme strávili zoznamovaním sa medzi sebou. Každé ráno sme začali raňajkami. Potom sme sa skibusom presunuli na svah, kde sme si dali rozcvičku. Na svahu sme boli vždy prví, čo bolo skvelé. Zjazdovka bola vždy perfektne upravená a bolo málo lyžiarov. Počas doobedia sme si dali menšiu prestávku v bufete a občerstvili sa. Po lyžovačke sme sa vrátili do penziónu, kde sme sa naobedovali. Najedení sme si odpočinuli na izbách, niektorí si krátko zdriemli. Navečerali sme sa a išli sme sa zabávať do spoločenskej miestnosti. Hrali sme karty, stolný futbal, spoločenské hry, spievali sme si alebo sme sa rozprávali.

            Každým dňom sme sa zdokonaľovali v lyžovaní. Ako povedal pán profesor Bíly: „Nie je dôležité ako lyžuješ, ale ako pri tom vyzeráš.“ Tohto hesla sme sa držali celý čas  a myslím, že sa nám to darilo. Podmienky na lyžovanie boli ideálne, aj keď nám občas začínali mrznúť prsty na nohách. Ako sa približoval koniec týždňa, ľudí na svahu neustále pribúdalo. To nám však náladu nepokazilo a užívali sme si spoločne strávené chvíle. Počasie nám prialo a domov sme sa vrátili s opálenými a usmiatymi tvárami.

            Myslím, že z tohto lyžiarskeho sme si odniesli veľa lyžiarskych skúseností. Zažili sme skvelú lyžovačku a množstvo nádherných momentov, ktoré ostanú navždy v našich spomienkach.

            Veľmi pekne ďakujeme pani profesorke Oravcovej, vďaka ktorej sa z nelyžiarov stali vynikajúci lyžiari. Ďakujeme pánovi doktorovi Čerňákovi, ktorý bol nielen super zdravotník, ale aj úžasný spevák, gitarista a zabávač. A nakoniec pánovi profesorovi Madunickému a pánovi profesorovi Bílemu za skvelú organizáciu a trpezlivosť s nami študentami.

            Ďakujeme! :-)