• Čo je pre mňa najcennejšie

          • Autor: PaedDr. Žaneta Pikartová

            Záhorské osvetové stredisko v Senici vyhlásilo počas karantény literárnu súťaž Čo je pre mňa najcennejšie, do ktorej sa zapojili v dvoch vekových kategóriách žiaci a študenti napríklad z Brodského, Senice, Skalice, Myjavy, Prešova...

            Láska, rodina, šťastie, zdravie, domov, sloboda, harmónia, priateľstvo...

            Sociálno-emočné hodnoty sú na poprednom mieste aj pre Samuela Hasáka z II.C, ktorého úvaha bola v tejto súťaži ocenená.

            Blahoželáme!

          • ŠKOLA PRIATEĽSKÁ K DEŤOM

          • Na základe spolupráce s organizáciou UNICEF, získala naša škola titul Škola priateľská k deťom. Tento titul patrí všetkým na škole, ktorí sa aktívne zapájali do našich charitatívnych podujatí a tým mohli pomôcť deťom v núdzi. Verím, že i v budúcom roku budeme môcť v charite pokračovať a finančne prispievať na dobrú vec. 

            Ďakujem

            Lucia Jurigová

            Koordinátor ŠR

          • Projekt E-Twinning „ Welcome to Showgart“

          • Autor: PaedDr. Anna Jankovýchová

            V týchto dňoch sme dokončili náš projekt E-Twinning.

             Inšpirovali sme sa obľúbenou knihou Harry Potter a v  projekte sme predstavili vlastnú školu „Showgart“ - nová škola čarodejníctva. Pracovali sme s partnermi vo Francúzsku, Poľsku,  Taliansku. V úvodnom predstavovaní sa, predstavili sme učastníkov projektu, školy, mestá a krajiny. Využili sme skladačku Puzzle, a poskladali sme si partnerské školy, vytvorili sme prezentácie našej školy, mesta a krajiny. Na záver študenti vypracovali zábavnou formou elektronický kvíz, kde si partneri overili ako dobre a sústredene pozreli a pochopili informácie z prezentácií. V druhom kroku  študenti spoločne v medzinárodných tímoch vytvorili model 4 „domov“. Každý dom si vytvoril svoje logo, erb, spoločne sme utvárali  novú študentskú uniformu, svoje školské pravidlá, nové školské predmety, vybrali si a charakterizovali svojich učiteľov s magickými silami, magické tvory, športy a ich pravidlá, ktoré sa vyučujú a konajú v škole, vytvorili si vlastné magické paličky s vymedzením ich schopností a recept na uvarenie magickej tekutiny „ Butterbeer“.

            Naučili sme sa pracovať s mnohými zaujímavými aplikáciami, ktoré posunuli naše myšlienky do konkrétnej formy a výsledkom  sú vytvorené knihy v aplikácii ourboox.com, na svoje si prišli aj výtvarníci a spoločnú konverzáciu v aplikáciach Framapad a vocaroo, a vytvorili pekné obrázky či už magických tvorov, ktoré sú vystavené v galérii magických  tvorov, magických paličieka podobne. Tri krát sme sa spoločne stretli on line v medzinárodných tímoch a diskutovali  v školskej jedálni, kde sa navzájom neformálne zoznámili ako študentov čarodejníctva, na dalšom on line stretnutí na aplikácii Framapad, na ďalšom stretnutí sa predstavili vyučujúci a ich predmety a v treťom stretnutí každý tým v spoločnej on line konverzácii vytvorili recept na „ Butterbeer“ - magický nápoj pre jednotlivé aktivity. My učitelia sme sa „ skryli“ za postavy navrhnutých vyučujúcich a takto sme viedli on line stretnutia. Záverom sme učitelia spoločne zhrnuli všetky uskutočnené aktivity v projekte a pomocou aplkiácie „storyjumper“ sme vytvorili spoločnú knihu „The Showgart Teacher´s  Golden e-book“. Ak vás projekt zaujal a chceli by ste sa pozrieť  na jednotlivé aktivity bližšie, môžete tak urobiť zadaním týchto údajov:

            URL : https://twinspace.etwinning.net/login

            username : spellbook.quill

            password : charmoins


            Prajem vám príjemný zážitok pri čítaní a prechádzaní jednotlivými aktivitami, ktoré študenti uskutočnili v termíne od  začiatku januára do júna a strávili touto činnosťou veľa hodín.

          • Ako sme tvorili našu knihu“ School Rules during the Corona Virus Pandemic“ v 1.A na hodine anglického jazyka

          • Autor: PaedDr. Anna Jankovýchová

            Čím mladší študenti,tým radšej experimentujú s IT technológiami a s ich využitím je vyučovanie zábavnejšie. My sme sa v 1. ročníku na hodine anglického jazyka oboznámili s modálnymi slovesami „ must, must not a need not“ nuž a situácia s otváraním škôl za prísnych bezpečnostných opatrení v období pandémie vnukla myšlienku využiť práve preberané učivo a upevniť modálne  slovesá pri aplikovaní pravidiel bezpečnosti na vyučovaní. Navyše aplikácia Storyjumper sa práve ponúkala na využitie jej potenciálu k spracovaniu za tvorivého nadšenia študentov 1A triedy.  Spomínaná aplikácia o ktorú by som sa rada podelila je www.Storyjumper.com

            Pomocou tejto aplikácie je možné vytvoriť si vlastnú prepracovanejšiu knihu, ktorá poskytuje viacero možností od vkladania obrázkov, scenérií,  vlastných fotografií až po vloženie vlastného zvuku pre vytvorenie audio knihy.

            Ukážku si môžete pozrieť na tejto adrese

            https://www.storyjumper.com/book/read/85037085/5ee09d3527719#

             

            Navyše autori aplikácie ju ponúkli počas trvania pandémie do 30.júna 2020 zadarmo.

            Samozrejme je možné túto aplikáciu využiť pri zaujímavých aktivitách aj na iných vyučovacích predmetoch.

          • Prijímacie konanie 8-ročné štúdium k 16.6.2020

          • Vzhľadom k tomu, že 18.6.2020 sa druhé kolo PP nekoná, pozývame na zápis zákonných zástupcov uchádzačov na mieste 1.-18. Termín zápisu je nezmenený.

            Poznámka : pri výpočte priemerov  prospechu sme okrem výchovných predmetov, ako bolo uvedené v kritériách, nezapočítavali známku z ANJ, nakoľko ju viacerí uchádzači nemali v prihláške uvedenú. Ďakujeme za pochopenie.

          • Výsledky prijímacieho konania 15.6.2020 8-ročné štúdium

          • Na základe výsledkov PP pozývame na zápis uchádzačov na 1. - 17. mieste vo výsledkovej listine.

            Zápis sa uskutoční 17. 6. 2020,  t.j. v stredu, v budove gymnázia v čase od 8:00 - 16:00 hod. Je potrebné, aby sa zápisu zúčastnili obaja zákonní zástupcovia. V prípade, že sa v uvedenom čase nemôžete zápisu zúčastniť, informujte nás, prosím, na t.č. 034/6941311 (034/6941315, 034/6941317).

            Pri zápise je potrebný občiansky preukaz a 20 € na vybavenie ISIC.