• Znovu úspešní

          • PaedDr. Anna Jankovýchová

            Aj v tomto roku sme sa zapojili do E-Twinning projektu: Našimi partnerskými skupinami sa stali školy v Belgicku, Taliansku a Poľsku. V tomto projekte s názvom „Memory matters“ s triedou 1.A. sme sa zaoberali témou kultúrneho dedičstva, a objavovali čo všetko môže patriť do kategórie kultúrneho dedičstva a hľadali sme pamätihodnosti, významných ľudí z oblasti vedy, kultúry a umenia v okrese Senica a rodných dedinách. 

            Tieto získané poznatky študenti prezentovali na hodinách anglického jazyka pomocou aplikácie Padlet. Našou snahou bolo pracovať spoločne v medzinárodných skupinách. Na spoločných videokonferenciách sme sa s partnerskými študentami zoznámili, zoznámili sme sa s jednotlivými krajinami prezentáciou vtipných videí v aplikácii Powtoon ako kto vidí partnerské krajiny.

            V ďalšom kroku sme sa zamerali na inováciu týchto elementov kultúrneho dedičstva s cieľom ako do povedomia širšej verejnosti dostať vybrané prvky kultúrneho dedičstva s našej oblasti. Študenti vypracovali pomocou aplikácie Powtoon zaujímavé videá plné nápadov ako pritiahnuť mladých ľudí do Záhorskej galérie cez zaujímavé umelecké aktivity pre deti a mládež, ako si uctiť 100 výročie  básnika a spisovateľa P.O.Hviezdoslava, alebo akými aktivitami pritiahnuť chlapcov k futbalovému klubu TJ Senica a ďalšie.

            Tieto skvelé nápady  ocenila národná agentúra E-Twinning programu a získali sme známku kvality za kvalitne vytvorený projekt. Nápady sme poskytli študentskej rade aby sa aspoň niektoré mohli realizovať pre senickú verejnosť.