• Na západe nič nové

          • Návšteva divadelného predstavenia: divadlo LUDUS, Bratislava, 17. 3. 2022

            Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            Dielo E. M. Remarquea Na západe nič nové patrí v rámci štandardizovanej (povinnej) literatúry medzi tie obľúbenejšie. Študenti mu rozumejú a oslovuje ich najmä svojím spracovaním a témou. Príbeh mladého Paula a jeho spolužiakov, ktorí zo školských lavíc narukujú na vojnu, kde všetci padnú, je, bohužiaľ, v týchto dňoch aktuálnejší, než by sme si chceli pripustiť. Možno aj preto včera v divadle LUDUS zožala jeho divadelná adaptácia potlesk spolu so standing ovation. V sále divadla sedeli študenti a študentky v podobnom veku, ako boli postavy románu (17 – 18-roční chlapci). Hovoriť o vojne, či už o tej Prvej svetovej, alebo o iných, je dôležité. Nezabúdajme na nepriamy odkaz generácie, ktorá prežila vojnu, no aj keď unikla jej granátom, stala sa vojnovou obeťou.

            Divadlo LUDUS ponúka aj študijný materiál k dielu na:

             https://ludusdivadlo.sk/materialy-na-zapade-nic-nove/

          • Lyžiarsky výcvik tried Sexta, 2.A, 2.B

          • Autor: Petra Simonová, Sexta

            Posledný týždeň pred jarnými prázdninami sa žiaci Sexty,  2.B a 2.A a spolu s p. zástupkyňou Bajanovou a telocvikármi p. prof. Madunickým a p. prof. Oravcovou zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Tatranskej Lomnici. Lyžovali sme od utorka rána do piatku a počasie nám viac-menej prialo. Bavili sme sa na svahu, aj mimo neho, vzniklo mnoho nových priateľstiev a verím, že si odtiaľ všetci nesieme len dobré spomienky.

          • Okresné a krajské kolo Olympiády z nemeckého jazyka , kategória 1B a 2A

          • Autor: Mgr. Alica Maliariková

             

            Dňa 19. januára 2022 sa konalo okresné kolo Nemeckej olympiády, v ktorom sa v kategórií 1B umiestnila Pia Luisa Ercolano na 2. mieste a Magdaléna Zelenáková a Roderik Provazník  v kategórií 2A na postupovom  1. a 2. mieste. 

            Následne v krajskom kole 16.2.2022 získala Pia 3.miesto a Roderik s Magdou sa stali úspešnými riešiteľmi vo svojej kategórií.

            Všetkým za zodpovednú prípravu a reprezentáciu ďakujeme!