• POZDRAV Z "LYŽARÁKU"

          •  

            Zasnežený pozdrav z Tálov posielajú gympláci z 2.B, 2.C a Sexty

          • NÁBOJ JUNIOR

          • Autor: Mgr. Iveta Mudrochová

            Je to medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž určená študentom základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročných gymnázií. Zúčastniť sa môžu štvorčlenné družstvá z rovnakej školy. Úlohy sú netradične zadávané, zaujímavo formulované a veľmi náročné. Cieľom je za daný čas vypočítať čo najviac príkladov. Tento rok sa zúčastnili súťažiaci z Belgicka, Česka, Španielska, Francúzska, Chorvátska, Holandska, Poľska a Slovenska. Na Slovensku prebieha súťaž v rôznych mestách, my sa zúčastňujeme v Hlohovci. Dňa 25. novembra 2022 začali všetky družstvá súťažiť v rovnakom čase a počítali 120 minút. Za našu školu súťažili dve družstvá z kvarty – družstvo A v zložení Gabriel Pribila, Katarína Mikuličová, Šimon Smolinský, Ema Burajová a družstvo B v zložení Marek Oslej, Ondrej Hajduk, Rastislav Bederka, Samuel Khír. Družstvo A skončilo v Hlohovci na krásnom 2. mieste, na Slovensku na 79. mieste zo 417 družstiev a v medzinárodnom meradle na 252. mieste z 1392 družstiev. Družstvo B bolo v Hlohovci 4., na Slovensku 138. a medzinárodne 379. Dievčatá a chlapci svoju úlohu zobrali seriózne, počítali do poslednej stotiny sekundy a podali naozaj skvelý výkon, čím nám urobili veľkú radosť.

            Za reprezentáciu im veľmi ďakujeme a tešíme sa na budúci rok.

          • Exkurzia u hasičov

          • Autor: Natália Čomajová, sekunda

            Dňa 14.12.2022 sa študenti sekundy zúčastnili exkurzie u hasičov. V mene všetkých by som sa chcela poďakovať pánovi profesorovi Štefečkovi, ktorý nám zorganizoval nezabudnuteľný zážitok u hasičov v Senici.
            Hneď ako sme prišli k hasičom, milo nás uvítali a mali sme možnosť vidieť veľa zaujímavých vecí a dozvedieť sa nové a náučné informácie o činnosti hasičov. Hasiči nám ukázali hasičské autá a ich vybavenie.
            Dúfam, že takýchto zaujímavých zážitkov bude ešte veľa!