• Kvinta na paintballe

          • Autor: Mgr. Silvia Blažeková

            Dňa 8.6. sa trieda kvinta zúčastnila vytúženého triedneho súboja v paintballe. Akcia sa odohrala na Paintballovom ihrisku v Kútoch, kde sme sa dopravili vláčikom. Kvintáni si mohli otestovať  svoj postreh, strategické a taktické myslenie ako aj dobrú „mušku“. Je dokázané, že táto hra zmierňuje stres a odbúrava napätie, čo je na konci školského roku určite vítané. Okrem toho zvyšuje tímového ducha a dodá dávku adrenalínu. Žiaci si hru užili a plní elánu sa vrátili domov.

          • Projekt Programovanie s micro:bitmi

          •  

            Tento školský rok sme si spestrili vyučovacie hodiny informatiky programovaním micro:bitov. Časť financií na ich zakúpenie sme získali z grantovej výzvy ENTER pre školy a časť z prostriedkov rodičovského združenia. 

          • Prežili sme......

          • triedny výlet. Trieda Tercia si to 13.6. namierila vlakom rovno až do Dolného Kubína a hneď prvý deň sme prežili spoločný čas hier, aktivít, ale aj zábavy. Prežili sme najskromnejšiu pizzu pod slnkom a prežili sme rúbanie dreva na táborák bez sekery. Nasledujúci deň sme navštívili Oravský hrad a po obede splavili na raftoch rieku Orava. V stredu (15.6.), sme sa vlakom všetci vporiadku vrátili domov. Takže áno, prežili sme... neopakovateľný čas, z ktorého, ako verím, budeme mať len pekné spomienky.

          • Koncoročný výlet I.B

          • Autor: Zuzana Orgoníková,1.B

            V dňoch 26. - 28.5.2022 sa naša trieda zúčastnila spoločného školského výletu. Všetci milujeme prírodu a keďže máme v triede aj turistov, Tatry boli po dlhšom premýšľaní jasná voľba. Doprava bola kvôli výlukám trošku komplikovanejšia, ale už tam nám začali zážitky a dobrodružstvá. Ďalší deň sme sa vybrali na túru na Popradské pleso. Cesta bola dobrodružná, ale únavná. Večer sme si užili pri spoločenských hrách a gitare. V sobotu nás čakala cesta domov, počas ktorej sme si stihli prezrieť centrum Popradu, keďže sme mali dosť času pri prestupovaní. Cesta vlakom ubiehala rýchlo a my sme sa unavení, ale šťastní a všetci v poriadku vrátili domov.