• Biologická exkurzia do Ledníc

          • Autor: Mgr. Roman Ravas

            Dňa 26.5. 2022 sa uskutočnila biologická exkurzia žiakov 3. ročníka do lednicko-valtického areálu. Zúčastnilo sa jej 35 seminaristov z biológie a spolu s nim dvaja členovia pedagogického zboru.Obnovila sa tak tradícia, ktorú prerušilo dvojročné obdobie Covidu. Seminaristi najskôr absolvovali  približne hodinovú dendrologicko-ornitologickú vychádzku parkom, počas ktorej sa zoznamovali s jednotlivými druhmi drevín a tiež s vodným vtáctvom. Zozbieraný biologický materiál -listy stromov - poslúžil na preskúšanie znalostí z identifikácie stromov. Tá sa uskutočnila už pod minaretom, kde sme mali asi hodinovú prestávku. Po nej nasledovala cesta lodičkou späť k zámku. Počas nej sme mohli obdivovať nielen park, ale aj vodné druhy živočíchov - napr. nádherného rybárika riečneho.

          • Malý princ v Divadle Jána Palárika v Trnave

          • Autor: Mgr. Marianna Nahirnyak, Fotto: Mgr. Gabriela Klimešová

            Tu je moje tajomstvo. Je veľmi jednoduché: dobre vidíme iba srdcom. To hlavné je očiam neviditeľné.

            Líška a kvetina, západy slnka, baobaby a detský smiech Malého princa.  Svet dospelých optikou dieťaťa, u ktorého je všetko maličké, a predsa nesmierne vzácne. Dôležitejšie než účty, moc, komplikované problémy či nezmyselné nariadenia. Nad hodnotami lásky, jednoduchosti a priateľstva v podaní Antoina de Saint-Exupéryho sa mali možnosť zamyslieť žiaci prímy a tercie, ktorí mali 02.06. príjemný umelecký zážitok z divadelného predstavenia v réžii talentovaného bábkorežiséra Petra Palika. 

          • Rozlúčka so štvrtákmi a oktávanmi

          • Autor: Mgr. Lenka Krištofíková

            20. máj 2022 bol dňom, kedy sa naši štvrtáci a oktávani naposledy posadili do lavíc na našom gymnáziu a prevzali si koncoročné vysvedčenia. Už na budúci týždeň ich totiž čakajú ústne maturitné skúšky, na ktoré sa v tomto týždni pripravujú.Súčasťou ich záverečného dňa bola už tradičná rozlúčka s učiteľmi, spolužiakmi - so školou. Pri tejto príležitosti boli odmenení študenti, ktorí počas štúdia reprezentovali našu školu a dosiahli úspechy na súťažiach a predmetových olympiádach, mali vynikajúci prospech, alebo sa inak aktívne zapájali do života školy.Ďakujeme maturantom za spoločné roky a želáme veľa šťastia pri zelenom stole :)

          • Imatrikulácie

          • Autor: Mgr. Lenka Krištofíková

            Uplynulý piatok bol nie len dňom rozlúčkovým, ale i uvítacím. Prebehli totiž imatrikulácie prvákov a prímanov. Úžasným programom zabavili seba i ostatných spolužiakov z celej školy, odmenou za čo im boli imatrikulačné listy a vstup do študentského stavu.Prváci a primáni, vitajte medzi nami!