• Readycon - prednášky pre maturantov

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.       foto: Katarína Poláková, septima​​​​​​​

            21. novebra 2023 sa na našej škole mohli žiaci končiacich ročníkov dozvedieť niečo o svojich budúcich pracovných odboroch. V rámci online vysielania spoločnosti Readycon (www.readycon.live) mohli študenti priamo v triede získať nové a zaujímavé informácie o kľúčových trendoch a firmách vo vybraných odboroch. Mnohí už majú vysokú školu vybranú, ale iste im aj tento projekt môže pomôcť urobiť kariérne rozhodnutie, nasmerovať ich a ponúknuť im reálne skúsenosti odborníkov z praxe. Naša škola si vybrala tento rok oblasti: stavebníctvo, strojárstvo, IT, médiá a marketing, obchod a služby, zdravotníctvo a financie. 

             

             

          • Študenti a učitelia darovali krv

          • Autor: Mgr. Miroslava Gergelová

            Dňa 21.11. sa skupinka 6 študentov a 2 učiteľov rozhodla darovať krv v miestnej pobočke Slovenského Červeného kríža, s ktorou spolupracujeme už viac ako 15 rokov. Tejto akcie sa zúčastnili nielen skúsení darcovia ale aj prvodarcovia, ktorých aktívne vyhľadávame medzi našimi študentami. V tejto činnosti budeme pokračovať aj v budúcnosti a tešíme sa na ďalších darcov počas Valentínskej kvapky krvi.

            Naši darcovia: Dominik Tokoš, Linda Palicová, Eliška Pavlovičová, Petra Simonová, Matej Škrabák, Richard Jačanin a pp. Horňáčková a Ravas.

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            15. novembra 2023 sa na našom gymnáziu uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii C. Z celkového počtu 19 súťažiacich bolo 15 úspešných riešiteľov, ktorí získali 40 a viac bodov z možného počtu 55. Zadanie pozostávalo z dvoch častí – písomnej a ústnej. Písomná časť bola tvorená didaktickým testom s rozličnými typmi úloh s rôznou kognitívnou náročnosťou, zameranými na prácu s textom, čítanie s porozumením a overenie vedomostí a zručností z jednotlivých jazykových rovín a teórie literatúry. V písomnej časti žiaci mali vytvoriť  vlastný text, resp. transformáciu textu, v ktorej mali preukázať schopnosť písať žánrovo a štýlovo diferencovane, s čo najväčšou možnou mierou originality. Ústna časť pozostávala zo samostatnej prípravy a prednesenia rečníckeho prejavu na zadanú tému s využitím prostriedkov verbálnej i neverbálnej komunikácie.

            Našu školu reprezentovala žiačka kvarty Alexandra Hamerlíková a podarilo sa jej obsadiť prvé miesto. Získala 51 bodov z celkového počtu 55 bodov. Gratulujeme Saške a držíme jej palce v krajskom kole olympiády. 

          • Veľtrh vysokých škôl GAUDEAMUS

          • Autor: Mgr. Marta Horňáčková, Mgr. Katarína Václavková

            15.novembra sa naši budúci maturanti vybrali na Veľtrh vysokých škôl GAUDEAMUS. Tento rok zmenili miesto veľtrhu a ponuku vysokých škôl si prezreli v Nitre.

            Záujem študentov sa snažili zaujať  nie len vysoké školy zo Slovenska, ale aj zo zahraničia.

            A hoci mnohí už majú jasno, kam po maturite budú smerovať ich kroky, pre iných bol Gaudeamus inšpiráciou. Uvidíme.