• Dobrodružný výlet 2. C

          • autori: kolektív 2. C 

            Dňa 20. júna 2024 sa žiaci 2. C spolu s pani profesorkou Odokienko Fodorovou zúčastnili na výlete v Trenčíne. Naša prvá zastávka bola v escape room, kde sme čelili sérii náročných úloh a hádaniek. Tímovou prácou sa podarilo každej skupine úspešne ujsť v stanovenom čase. Po escape room nasledovala prechádzka krásnymi ulicami Trenčína. Našou zastávkou bol nápis na hradnej skale, ktorý pochádza ešte z čias Rímskej ríše. Prechádzka pokračovala na hlavné námestie, kde sme si dali prestávku a ochutnali výbornú zmrzlinu. Najväčším dobrodružstvom bolo plavenie sa na dračích lodiach na rieke Váh. Navliekli sme si záchranné vesty a s nadšením sa pustili do pádlovania. Riadiť skoro 13-metrovú loď nebolo jednoduché, no po chvíli sme si osvojili techniku a zladili sme sa aj vďaka bubeníkovi, ktorý pomáhal udržiavať tempo. Potom sme si na chvíľu oddýchli v parku, kde sme si posedeli na lavičkách a užívali pokojnú atmosféru. Po návrate na železničnú stanicu sme unavení, ale spokojní, nastúpili na vlak späť domov. Ďakujeme pani profesorke za to, že nám pripravila pekný výlet plný zážitkov.

          • Výlet Ružomberok - I. B a kvinta

          • Autor: Mgr. Beatrica Rusnáková, Dis.art

            V dňoch 6. - 8. 6. 2024 sa študenti I.B a kvinty zúčastnili na trojdňovom výlete v Ružomberku. Po príchode na miesto sa študenti vybrali na poznávaciu prechádzku do miestnych lesov, kde pozorovali krásy tunajšej prírody. Na druhý deň sa naši gymnazisti vybrali splavovať rieku Váh a po tejto aktivite sa vybrali do reštaurácie Koliba, kde si vyhladovaní pochutnali na našich tradičných slovenských jedlách. Po obede si vyskúšali jazdu po okolí na elektrobicykloch, zmerali si spoločne sily v tímových hrách, strieľali z luku a vyskúšali si aj adrenalín na zipline lanovke. Cestou späť do penziónu sa vybrali cez nádhernú Čutkovskú dolinu. Posledný deň cestovali vlakom naspäť a dorazili domov síce vyčerpaní, no o to viac nadšení. Výlet si vychutnali naplno a vrátili sa domov s množstvom nových zážitkov.

          • Podujatie „70 rokov CERN-u“

          • Autor: Simona Parízková, III.A

            Pondelok 10. júna sme sa s pánom profesorom Štefečkom zúčastnili výstavno-prednáškovej akcie, ktorá bola zorganizovaná pri príležitosti 70. výročia vzniku CERN-u (Európska organizácia pre jadrový výskum). Program v bratislavskom V-klube pozostával z prednášok z oblasti fyziky častíc a taktiež z ukážky zaujímavých fyzikálnych pokusov a zostrojovania jednoduchého detektora častíc, tzv. hmlovej komory. Prednášky o rozpínaní vesmíru, tmavej hmote a tiež o samotnom CERN-e a jeho výskume nás zaujali a naučili viac o kvantovej fyzike, ako sme ju možno doteraz nepoznali. Myslím, že celé podujatie sme si užili a taktiež sme si pripomenuli, že o vesmíre a svete okolo nás ani zďaleka ešte nevieme všetko a stále sa dá objavovať niečo nové.