• Dobrovoľnícka aktivita 1.A

          • Autor: Mgr. Elena Grečná

            V stredu 22. 5. 2024 sa žiaci 1.A zúčastnili dobrovoľníckej akcie organizovanej mestom Senica v DS  Svetluška v Kunove. Ide o zariadenie, v ktorom môžu každý pracovný deň  tráviť zmysluplne  čas  mentálne  postihnuté deti a mládež, kým sú ich rodičia v práci. Financie na chod  i vybavenie tohto denného stacionára získavajú predovšetkým vďaka sponzorom a projektom, keďže nejde o štátne zariadenie.

                 Našou úlohou bolo zložiť hojdačku, ktorá bude slúžiť klientom najmä v letnom období. I napriek nepriazni počasia (pršalo po celý čas nášho pobytu v zariadení) zruční študenti túto úlohu úspešne splnili a časť triedy  pomohla tiež  pri realizácií súťažných aktivít v Kultúrnom dome, ktorý je v areáli DS Svetluška.

                 Sme radi, že sme aj my gymnazisti aspoň malým dielikom prispeli na dobrú vec, spríjemnili predobedie klientom zariadenia, spoznali  aktivity denného stacionára a verím, že bude ešte príležitosť zopakovať si takúto dobrovoľnícku akciu.

             

          • Vzdelávanie v oblasti civilnej ochrany

          • V pondelok 20.5.2024 a dnes 22.5.2024 vykonali dve dobrovoľníčky civilnej ochrany ukážky prvej pomoci pre študentov Gymnázia L.Novomeského v Senici. Študenti si niektoré život zachraňujúce úkony aj vyskúšali. Organizácia Dobrovoľný záchranár CO organizácia sa podieľa aj na vzdelávaní stredoškolákov v oblasti civilnej ochrany vrátane prvej pomoci.