• Kvarta v Divadle Ludus

          • Autorka: Nina Kečkéšová, kvarta

            Dňa 25.4.2024 sme boli v divadle Ludus na predstavení Na západe nič nové. Najprv sme si pozreli samotné predstavenie, po ktorom nasledovala krátka prednáška o pacifizme. Dielo E. M. Remarqua nás zaujalo hlavne svojou dramatickosťou a zobrazením reálnych udalostí. Príbeh sa odohrával počas prvej svetovej vojny a zobrazuje životy mladých mužov, štyroch spolužiakov, ktorí museli opustiť svoje domovy a ísť bojovať za svoju vlasť.

            Výlet sa nám veľmi páčil a sme radi, že sme si mohli užiť spoločne strávený čas.

          • Sengym pomáha

          • Autor: Lejla Kristína Kočišková, ŠR

            Na našom gymnáziu už býva zvykom organizovať vianočné trhy. Vyzbierané peniaze z týchto trhov potom použijeme na pomoc tým, ktorí to potrebujú. Tento rok sme sa rozhodli pomôcť dvom organizáciám - Červenému krížu a Zariadeniu sociálnych služieb v Senici.

            Zakúpili sme rotoped, masážne loptičky a stolné hry. S dôchodcami zo Zariadenia sociálnych služieb sme potom strávili aj príjemné dopoludnie pri kávičke v DAV-e.

            Sme veľmi radi, že sme mohli týmito maličkosťami spríjemniť deň a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

          • Župná olympiáda SŠ v Trnave

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický

            V dňoch 25.4 a 26.4.2024 sa v Trnave konala Župná olympiáda SŠ. Naši chlapci v basketbale skončili na 5. mieste. Za vzornú reprezentáciu školy a bojovný výkon im gratulujeme.