• Deň otvorených dverí 19.10.2022

          • Počas Dňa otvorených dverí sme privítali budúcich študentov aj v chemickom laboratóriu. Vybraní študenti im ukázali zaujímavé a efektné chemické pokusy.  

          • Výsledky školského kola Zenitu

          • Autor: Ing. Ivan Spiššák

            Školské kolo v programovaní bolo 19. 10. Súťaž tradične prebieha v škole, trvá 3 a pol hodiny. Programátori dostávajú zadania a posielajú riešenia na vyhodnotenie  online, prostredníctvom webového rozhrania organizátora.

            Prvé miesto obsadil Jakub Fischer zo Septimy, druhé Jaroslav Podmajerský zo 4. B, tretie Tomáš Palkovič zo 4. A.

            Paradoxne, vyhral študent, ktorý ešte len začal chodiť na seminár z programovania ... ale ako samouk programuje už od 11 rokov.

          • STREDOŠKOLSKÝ TURNAJ VO FRISBEE

          • Autor:  Katarína Poláková, Sexta

            Dňa 19. 10. 2022 sa 23 žiakov z tried III.B, II.C, I.C, Sexty a Septimy zúčastnilo Stredoškolského turnaja v Ultimate Frisbee, ktorý sa konal v Bratislave. Organizátorom bola Slovenská asociácia Frisbee. Išlo o veľmi priateľské, napínavé a intenzívne športové podujatie, kde si žiaci mohli porovnať a vymeniť svoje skúsenosti so svojimi rovesníkmi z ostatných škôl.

            Pri zápasoch študenti musia využívať aj svoje logické myslenie, čo sa odrazilo aj na výsledku. Domov sme si priniesli krásne 2. a 5. miesto z ôsmich.

            Verím, že na zážitky z turnaja budú žiaci ešte dlho spomínať a že svoje nadobudnuté skúsenosti využijú v ďalších turnajoch.

            Ďakujeme pani profesorke Suchovskej za jej podporu a študentom za ich vynikajúci výkon. 

          • Prednáška Kritické myslenie a argumentácia

          • Autor:  Sofia Šrámková, 2.A

            V stredu 19. októbra sme sa my, žiaci z 2.A s pani profesorkou Gergelovou, zúčastnili prednášky „Kritické myslenie a argumentácia” v Záhorskej knižnici. Prezentácia pána Ondreja Schütza zo Slovenskej debatnej asociácie bola poučná, zábavná a pre nás, druhákov žijúcich vo svete plnom informácií a hoaxov, veľmi hodnotná. Po prezentácii sme si vyskúšali ako správne a slušne diskutovať a používať argumenty. Dúfame, že sa čoskoro opäť zúčastníme podobnej akcie Slovenskej debatnej asociácie.