• Naša škola je víťazom okresného kola Jazykového WocaBee šampionátu!

          • Autor: Mgr. Alica Maliariková

            Žiaci triedy kvarta nemčina získali prvenstvo v precvičovaní slovnej zásoby v okresnom kole súťaže a postupujú do krajského kola.

            V októbri sa žiaci našej školy zapojili do Jazykového WocaBee šampionátu. Jedná sa o tretí ročník súťaže v učení slovíčok cudzieho jazyka, v ktorom medzi sebou súperia študenti všetkých cudzích jazykov od základných škôl až po gymnáziá, a to nielen na Slovensku, ale aj v susednej Českej republike. Šampionát prebieha výhradne online, v inovatívnej aplikácii na učenie cudzích slovíčok  s názvom WocaBee. Celkovo sa do súťaže zapojilo celkovo takmer 60 000 žiakov. V našom okrese sa najusilovnejšími žiakmi stali žiaci našej školy, gratulujeme triede: kvarta nemčina, ktorú vedie p. uč. Maliariková. Žiaci získali prvenstvo vďaka tomu, že v súťažnom období 20.10. - 29.10.2021 nahrali denne v priemere 308 bodov (tzv. WocaPoints) na žiaka. Žiaci v aplikácii získavajú body iba za správne odpovede pri precvičovaní slovíčok. Vďaka tomu, že podali skvelý výkon, sa stali okresnými WocaBee šampiónmi a zaslúžene postupujú do krajského kola, ktoré začína 3.11. a končí 12.11.2021. Držme našim žiakom palce, aby boli úspešní aj naďalej a prebojovali sa svojou usilovnosťou až do česko-slovenského finále Jazykového WocaBee šampionátu.

            Stránka aplikácie: www.wocabee.app 

            Stránka súťaže/šampionátu: www.wocabee.app/sutaz  

          • Celoslovenská konferencia READYCON aj v našej škole

          • Autor: Mgr. Marta Horňáčková

            Dňa 27.10.2021 sa 39 našich študentov zúčastnilo na celoslovenskej online konferencii firmy SAIDE určenej pre maturantov stredných škôl a gymnázií.

            Študenti boli podľa záujmu rozdelení do skupín: OBCHOD, IT, ZDRAVOTNÍCTVO, STROJÁRSTVO A STAVEBNÍCTVO. Počas dopoludnia svet vzdelávania a zamestnania približovali maturantom ľudia z jednotlivých odborov, ktorí pracujú v slovenských alebo zahraničných firmách.

            V záverečnom bloku prednášok sa študenti mohli zapojiť do súťaží cez mobilné aplikácie. Niektoré boli vyhodnotené hneď, na výsledok inej si počkáme až po jesenných prázdninách.

          • Európsky certifikát kvality za realizáciu projektu Quality

          • Našej škole bol udelený európsky certifikát kvality ako ocenenie za vynikajúcu prácu pri realizácii projektu "Memory matters" v rámci programu partnerstvo škôl eTwinning. Znamená to, že naša práca, práca našich žiakov i celej našej školy bola ocenená na najvyššej európskej úrovni. S naším projektom sa bude možné oboznámiť v špeciálnom oddieli európskeho portálu eTwinning www.etwinning.net.

          • Exkurzia v pamiatkovej zóne „Habánskeho dvora“ v Sobotišti

          • Autor: Adam Matula, 1. C

            V piatok 15. októbra  sme s mojimi spolužiakmi z 1.C navštívili „Habánsky dvor“ v Sobotišti (regionálna exkurzia ako súčasť vyučovania dejepisu). V „habánskej“ časti obce nám spolužiačka Adriana Hyžová, ktorá v tejto expozícii pracuje ako sprievodkyňa,  spravila kvalitnú prednášku na tému „Habáni v Sobotišti“. Dozvedeli sme sa o dejinách tejto náboženskej komunity, o ich príchode a pôsobení v regióne Záhoria. Prezreli sme si zrekonštruovaný habánsky mlyn a zistili sme veľa zaujímavostí o ich komunitnom živote a remeslách, ktorými sa stali známymi v celej Európe. Vo vitrínach v priestoroch mlyna boli zaujímavé originálne výrobky habánskej keramiky, časti technických zariadení mlyna a množstvo obrazových panelov. Prekvapilo ma, že ich šatník sa skladal prevažne z čiernej a hnedej farby. Ale aspoň nemuseli riešiť, či ich ružové tričko ladí s ich krikľavo zelenou obuvou (čo „trápi“ v súčasnosti našu generáciu). Okrem mlyna sme boli i v interiéri „habánskej kľúčarne“, ktorá slúžila v minulosti ako „šenk“, ale i ako kultúrny priestor pre divadelné predstavenia.