• MO v basketbale chlapcov SŠ

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický

            Dnes 21.2. 2024 sa na našej škole uskutočnili MO v basketbale chlapcov SŠ. Naši chlapci obsadili pekné prvé miesto, keď jednoznačne porazili SOŠ a OA. Za bojovný výkon a reprezentáciu školy im gratulujeme a zároveň budeme držať palce na Župnej olympiáde v Trnave.

          • Odkaz lásky ♥️

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            V piatok 16. februára 2024 sme sa v rámci vyučovania seminára z umenia a kultúry vybrali do nášho senického múzea, kde momentálne prebieha špeciálna expozícia venovaná Valentínu s názvom Odkaz lásky. Toto Valentínske podujatie pripravilo mesto Senica, Múzeum Senica a Mestské kultúrne stredisko Senica v spolupráci so Záhorskou knižnicou Senica a Záhorskou galériou v Senici. Nie je však len pre zaľúbencov, dozvedeli sme sa, ako vznikol tento sviatok a mohli sme v interaktívnej výstave vidieť aj zobrazovanie Amora vo výtvarnom umení a literatúre a zároveň sledovať mechanizmy propagácie kultúrnych inštitúcií v súčasnosti. Podobnými akciami sa snaží múzeum prilákať verejnosť do svojich priestorov, kde možno nájsť niekoľko stálych expozícií vrátane modelu mesta a archeologických vykopávok. My sme opäť radi prišli a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. Za odborný výklad ďakujeme kurátorovi múzea Tomášovi Motusovi. 

          • Príma na exkurzii na Mestskom úrade

          • Autor: Mgr. Silvia Blažeková

            Dňa 9.2.2024 absolvovala trieda príma exkurziu na Mestskom úrade v Senici. Prvou zastávkou bola vynovená sobášna sieň, kde sa žiaci dozvedeli o priebehu sobášenia. Potom sa presunuli do zasadačky, kde si na vlastnej koži vyskúšali, ako prebiehajú zasadnutia poslancov mestského zastupiteľstva aj s hlasovaním o predložených návrhoch. Neskôr mohli v klubovni poslancov nazrieť do Mestskej kroniky a Pamätnej knihy, pričom si vypočuli zaujímavé rozprávanie pani kronikárky. Poslednou zastávkou bola kancelária pána primátora, ktorý žiakov informoval o svojej práci.Exkurzia sa vydarila, žiaci sa dozvedeli veľa nových informácií a zážitkové vyučovanie bola pre nich príjemná zmena:)

          • Naši chlapci víťazmi!

          • Autor: Mgr. Rudolf Bíly

            Dnes sa podaril obrovský úspech našim chlapcom na MO vo florbale, kde za účasti 10 ZŠ okresu Senica zvíťazili a zaslúžene postúpili na Majstrovstvá kraja do Dunajskej Stredy. Srdečne chlapcom gratulujeme za úspešnú a vzornú reprezentáciu našej školy