• 1. a 2. miesto v krajskom kole Dejepisnej olympiády

          • Autor: PaedDr. Žaneta Pikartová​​​​​​​

            3. apríla 2023 sa v Centre voľného času Dúha v Hlohovci uskutočnilo krajské kolo Dejepisnej olympiády, v ktorej súťažili traja študenti nášho gymnázia.

            V kategórii E získal študent sekundy Oliver Tóth zlatú medailu v konkurencii 13 študentov Trnavského kraja. Oliver výborne naštudoval nielen dejepisné učivo svojho ročníka a má vedomosti z regionálnej histórie, ale exceloval najmä v náročnej monotematickej časti, ktorou bola v 15. ročníku slovenská i svetová veda a technika od staroveku dodnes.

            V kategórii D bojovala študentka tercie Alexandra Hamerlíková, ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou.

            V tomto školskom roku sme mali opäť zastúpenie aj v kategórii A – študenti, ktorí súťažia s projektom v písomnej forme na voľnú tému z histórie regiónov Slovenska.

            Študenta sexty Kamila Nečasová sa venovala téme Novokrstenci v habánskom dvore v Sobotišti. Prácu musela obhájiť pred odbornou porotou a svoj prehľad a odborné vedomosti dokázala aj riešením obsiahleho testu. Kamila Nečasová je úspešnou riešiteľkou, získala 2. miesto a  postup do celoštátneho kola.

             

            Našim študentom gratulujeme k výborným výsledkom. Ďakujeme!

             

          • Kvarta na Cosmos Discovery

          • Žiaci kvarty sa v pondelok, 3.4. 2023 zúčastnili na výstave Cosmos Discovery, po ktorej nasledovalo filmové predstavenie v Cinemacity Aupark.

          • Krajské kolo SOČ

          • V piatok, 31.3.2023 sa piati študenti nášho gymnázia z tretieho ročníka zúčastnili na krajskom kole Stredoškolskej odbornej činnosti (známou pod skratkou SOČ). V rámci svojho voľného času vypracovali teoretickú a praktickú časť svojej práce na zaujímavé témy. Následne tieto práce úspešne odprezentovali a obhájili pred odbornou komisiou. 

            V kategórií chémia a potravinárstvo boli našimi zástupcami: Verena Pekárová (téma práce: Vplyv potravín na zmenu pH žalúdočnej kyseliny) a Alžbeta Čederlová (téma práce: Regulácia množstva cholesterolu v produktoch živočíšneho pôvodu). 

            V kategórií zdravotníctvo a farmakológia nás reprezetnovali žiaci: Kristián Mižialko (téma práce: Vplyv kapsaicínu na mikroorganizmy) a Erik Michalička (téma práce: Požívanie voľne dostupných návykových látok adolescentmi, postoje študentov a frekvencia konzumácie). 

            V kategórií informatika nás reprezentoval Benjamín Valo (téma práce: WinDOS X – operačný systém kombinujúci princípy systémov Windows®). 

            Všetci študenti dostali ocenenie úspešného riešiteľa od členov komisie a žiačka Verena Pekárová dokonca obsadila 2. miesto vo svojej kategórií, čím dostala možnosť postupu na celoslovenské kolo

            Všetkým študentom úprimne gratulujeme k dosiahnutým úspechom. Veríme, že skusenosti, ktoré v tejto súťaži nadobudli, im pomôžu v budúcom štúdiu na vysokých školách.