• Školské kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.​​​​​​​

            9. 12. a 14. 12. 2022 sa uskutočnili dve časti školského kola olympiády zo slovenského jazyka a literatúry v kategórii A a B. 

            Študentky a študenti si zmerali sily najprv vo všeobecnom online teste zameranom najmä na prácu s textom, ale aj na teóriu literatúry a lingvistiku. Tí najúspešnejší si prešli ešte ďalšími dvoma skúškami, tvorbou textu a rečníckym prejavom. Tento rok sa niesol v znamení útvarov administratívneho štýlu v podobe tvorby žiadostí a sťažností a v ústnej časti sa mali účastníci vyjadriť k rôznym témam formou diskusného príspevku. Zvládli to a i keď ich výkony boli veľmi vyrovnané, napokon prvé miesta obsadili: v kategórii B - Lejla Kristína Kočíšková (1. B) a v kategórii A - Erik Michalička (3. B). Všetkým zúčastneným ďakujeme, víťazom gratulujeme a želáme veľa šťastia v krajskom kole. 

          • Hodina kódu

          • Naši študenti sa pripojili k miliónom študentov na celom svete, ktorí oslavujú Týždeň vzdelávania informatiky prostredníctvom Hodiny kódu (Hour of Code). Hour of Code je celosvetovou propagáciou programovania. Na  stránkach projektu http://hourofcode.com sa nachádzajú výukové programy, projekty vo viac ako 45 jazykoch. Nie sú potrebné žiadne predchádzajúce skúsenosti. Aktivity sú určené pre vek od 4 do 104 rokov.

          • Výlet do Bratislavy

          • ​​​​​Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            🎭🏛️ V piatok 9. 12. 2022 sa triedy kvinta, 1.C a časť septimy zúčastnili výletu do Bratislavy. Aj napriek upršanému počasiu si mohli vychutnať dve výstavy v galérii Umelka, kde sa sami stali na chvíľu exponátmi a predposledné divadelné predstavenie Atigona, ktoré bude mať čoskoro derniéru. Odkaz Sofoklovej tragédie z roku 422 p. n. l. o mladej rebelke, ktorá sa neváhala postaviť moci a napriek zákazu pochovala svojho brata ako jej kázalo svedomie, je aktuálny aj dnes. O tom nás opäť presvedčilo SND a jeho herečky a herci. Ďakujeme!

            Zdroj fotiek z predstavenia: https://snd.sk/inscenacia/3798/antigona#

          • Okresné a krajské kolo Majstrovstiev Slovenska v rapid šachu

          • Autor: Mgr. Ľubomír Staňo

            V dňoch 2. 12. a 7. 12. 2022 sa uskutočnili postupové kolá v zrýchlenom šachu v Senici a v Trnave.  Zúčastnili sa ho aj naši študenti, ktorí úspešne reprezentovali školu. Marek Oslej z Kvarty v okresnom kole obsadil 3. miesto a v krajskom 5. miesto v kategórii žiakov základných škôl a prvého stupňa osemročných gymnázií, v kategórii študentov stredných škôl bol najúspešnejší Patrik Babic zo 4. A – tiež 3. miesto v okresnom kole a 5. miesto v krajskom kole. Obaja získali 4 body zo 7 v náročnej konkurencii šachistov z celého kraja.  V okresnom kole výborné výsledky dosiahli aj Jakub Úlehla  (3. A) a Jaroslav Podmajerský (4. B), ktorí skončili na 1. a 2. mieste.