• Tvorivé písanie na on line hodinách anglického jazyka a naša on line kniha.

          • On line vyučovanie je aj závbavné a čo je najlepšie, mnohé aplikácie sa dajú využiť aj počas vyučovania v škole. V treťom ročníku na hodinách anglického jazyka majú študenti napísať príbeh, aby si osvojili prácu s rôznymi minulými časmi a prehĺbili si slovné spojenia ktoré  posúvajú dej.

            Vyskúšali sme si porozprávať zaujímavo príbehy pomocou aplikácie vocaroo.com, potom sme nadviazali na tvorivé písanie pomocou aplikácie Framapad, kde skupinky študentov spoločne pracovali na jednom príbehu v skupinách. Každý študent má vlastné farebné rozlíšenie a tak učiteľ vidí kto ako prispeva k tvorivému písaniu.

             A keď už sme mali napísané množstvo príbehov, tak prečo si neurobiť vlastnú knihu? Je to celkom jednoduché ak použijete aplikáciu ourboox.com. A takto vznikla naša prvá kniha „ A Book Full of Stories“ vytvorená študentami 3A,3B a 3C . Otvoríte si ju po kliknutí na odkaz https://www.ourboox.com/books/full-of-stories/

             

            želám vám príjemné čítanie

            PaedDr. Anna Jankovýchová

          • Kritériá na prijímacie pohovory - štvorročné štúdium

          • Gymnázium Ladislava Novomeského

            Dlhá 1037/12 | 905 40 Senica | Slovenská republika

             

            Kritériá na prijatie uchádzačov o 4 - ročné štúdium

            v školskom roku 2020 / 2021

             

                        Riaditeľstvo Gymnázia Ladislava Novomeského Senica v zmysle §62 -  §65 Zákona č.245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov

            a po prerokovaní  pedagogickou radou a radou školy (per rollam)  zverejňuje podmienky prijatia uchádzačov na štvorročné štúdium pre školský rok 2020/2021.

             

            1. V školskom roku 2020/2021  prijmeme do 1. ročníka štvorročného vzdelávacieho programu 60 žiakov 9. ročníka ZŠ.

             

            Kritériá  prijatia:

             

            1. Podmienkou prijatia uchádzača na štúdium je riadne vyplnená a potvrdená prihláška na štúdium na strednej škole (doručená do 15. mája 2020 riaditeľovi ZŠ, do 19. mája 2020 doručená na SŠ), získanie nižšieho stredného vzdelania podľa § 16 ods. 3písm. b) školského zákona a splnenie podmienok prijímacieho konania.
            2. Prijímacie konanie do prvého ročníka sa koná od 19. mája 2020 do 30. júna 2020.

             

            Výsledné poradie uchádzačov sa určí podľa súčtu získaných bodov za známky na  vysvedčení, pričom do úvahy sa berú známky za 8. ročník (koncoročné vysvedčenie) a 9. ročník (polročné vysvedčenie). Žiak môže ďalej získať body za samé jednotky,  úspešnú účasť na predmetových olympiádach.

             

            1. Body za klasifikáciu na vysvedčení: do úvahy sa berú známky za 8. ročník (koncoročné vysvedčenie) a 9. ročník (polročné vysvedčenie).

             

            a) povinné predmetymatematika a slovenský jazyk a literatúra, do celkového súčtu budú pridelené body za každú známku samostatne podľa nasledujúceho vzťahu: počet bodov=5.4-x.4-x, kde x je známka

             

            b) profilové predmetyprvý cudzí jazyk, do celkového súčtu budú pridelené body za každú známku samostatne podľa nasledujúceho vzťahu: počet bodov=3.4-x.4-x, kde x je známka

             

            c) doplnkové predmety – biológia, chémia, fyzika, dejepis, geografia, do celkového súčtu budú pridelené body za každú známku samostatne podľa nasledujúceho vzťahu: počet bodov=24-x.4-x, kde x je známka

             

             

            2. Prospech: Ak žiak dosiahol v posledných troch školských rokoch (7. a 8. ročník koncoročné vysvedčenie a 9. ročník polročné vysvedčenie) vzdelávania známku 1 zo všetkých predmetov, do celkového hodnotenia sa započítava 5 bodov za každý školský rok, t. j. 15 bodov spolu.

             

             

            3. Predmetové olympiády: do úvahy sa berú  predmetové olympiády organizované ministerstvom školstva (olympiáda zo SJL, cudzieho jazyka – ANJ, NEJ, RUJ,  FRJ, olympiády z predmetov dejepis, matematika, fyzika, chémia, biológia, geografia, technická olympiáda a Pytagoriáda) , ak sa žiak  umiestnil na 1. mieste až 5. mieste v okresnom alebo krajskom kole v 8. alebo 9. ročníku.

             

            Umiestnenie musí byť doložené kópiou diplomu alebo výsledkovou listinou, ktoré budú priložené k prihláške žiaka.

             

            Body za olympiády:

            a) olympiáda okresné kolo: 1. miesto  15 bodov, 2. miesto  12 bodov, 3. miesto  9 bodov, 4.miesto 6 bodov, 5. miesto 3 body

            b) olympiáda krajské kolo: 1. miesto  20 bodov, 2. miesto  16 bodov, 3. miesto 12 bodov, 4.miesto 9 bodov, 5. miesto 6 bodov

             

            c) Ak sa žiak umiestnil v predmetových olympiádach na prvých troch miestach v celoslovenskom kole, budú mu body pridelené nasledovne: 1. miesto  40 bodov, 2. miesto  30 bodov, 3. miesto 20 bodov

             

            Ak má žiak umiestnenia vo viacerých olympiádach, získa body za každé umiestnenie.

             

             

            V prípade rovnosti bodov rozhoduje o poradí uchádzačov:

            • zmenená pracovná schopnosť (doložená potvrdením posudkovej komisie sociálneho zabezpečenia)
            • väčší počet bodov za bod č. 3
            • väčší počet bodov z určeného profilového predmetu

             

            Riaditeľka školy po zasadnutí prijímacej komisie  zverejní zoznam prijatých uchádzačov v nasledujúcej postupnosti:

             

            a) Riaditeľka školy do 29. mája 2020 rozhodne o prijatí alebo neprijatí žiaka na základe výsledkov prijímacieho konania, zverejní zoznam uchádzačov na stránke školy https://sengym.edupage.org a na výveske školy.

             

             

            b) Riaditeľka školy najneskôr do 29. mája 2020 doručí uchádzačovi rozhodnutie o prijatí cez informačný systém základnej školy (napr. EduPage), resp. odoslaním prostredníctvom e-mailu alebo poštou. Zákonný zástupca uchádzača do 4. júna 2020 doručí škole potvrdenie o nastúpení žiaka na štúdium alebo potvrdenie o nenastúpení žiaka na štúdium.

            (prosíme uchádzačov uvádzať na prihláškach kontakt – mail, číslo telefonického kontaktu)

             

            c) Riaditeľka strednej školy do 5. júna 2020 zverejní počet obsadených miest a počet voľných miest na webovej stránke školy https://sengym.edupage.org, resp. na výveske školy.

            d) Riaditeľka školy do 15. júna 2020 oznámi  možnosť vydať rozhodnutie o prijatí nasledujúcim uchádzačom zo zoznamu uchádzačov podľa výsledku prijímacieho konania, t. j. žiakom, ktorí neboli prijatí v 1. kole.

             

            e) Ak aj po 15. júni 2020 ostanú nenaplnené miesta uchádzačmi, riaditeľka školy zverejní rozhodnutie o tom, či sa na škole uskutoční prijímacie konanie na nenaplnený počet miest. Prijímacie konanie na nenaplnený počet miest sa uskutoční do 23. júna 2020. Riaditeľka školy odošle rozhodnutie o prijatí do 25. júna 2020. Zákonný zástupca žiaka doručí do 30. júna 2020 škole záväzné rozhodnutie, či uchádzač nastúpi, alebo nenastúpi na štúdium.

             

             

            V Senici          4. mája 2020                                                              RNDr. Iveta Petrovičová

                                                                                                                           riaditeľka školy

             

            Prerokované  pedagogickou radou per rollam:  4. mája 2020

             

            Na vedomie členom rady školy: 4. mája 2020

                       

             

             

                       

             

             

             

          • Tomáš Jančí bronzový na slovenskom kole Geografickej olympiády

          • Autor: Mgr. Ľubomír Staňo

            Koncom apríla 2020 sa uskutočnilo slovenské kolo Geografickej olympiády dištančnou formou. Pekný úspech sa podaril študentovi 3. B Tomášovi Jančímu. V kategórii B (po posúdení práce odbornou komisiou a úspešnom absolvovaní vedomostného testu) skončil na výbornom 3. mieste. Nestratil sa ani tradičný účastník Geografických olympiád Andrej Búran z Oktávy, ktorý v kategórii Z (vedomostný a multimediálny test, vypracovanie projektu) v konkurencii 35. súťažiacich skončil na 11. mieste ako úspešný riešiteľ. Andrejovi  želáme, aby  sa  mu  darilo  aj  v štúdiu  na vysokej škole.

          • Video-projekt zo SJL – Literatúra (možno nie až tak) netradične

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            V dnešnej „dobe youtuberskej“ máme pocit, že natočiť video nie je vôbec problém. No skúste si to, zoberte si mobil alebo kameru a nahrajte zmysluplný text. Možno zistíte, že zrazu máte trošku trému, že si nemôžete spomenúť, čo ste chceli povedať. Alebo po prehratí videa spozorujte drobné výslovnostné chyby, či úplné skomoleniny slov.

            Naši prváci si to skúsili a ich výzva nebola vôbec jednoduchá. Mali nahrať krátke video a v ňom prečítať, predniesť či reprodukovať text humanistickej a renesančnej literatúry.

            Ako to dopadlo?

            Dokázali to!

            A už im mená ako Shakespeare, Boccaccio, Petrarca, Cervantes či Rakovský navždy zostanú zapísané v pomyslenom pamäťovom kontajneri (či ho ponechajú prázdny, alebo ho niečím naplnia, je už len a len na nich).

            Vzťah k literatúre možno získať hocijako, no ako lepšie preniknúť do štruktúry a hĺbky umeleckého textu, než stať sa na chvíľu jeho súčasťou. 

             

            A tu je krátky zostrih ich počinov.

          • Esej Jána Johanidesa 2020

          • Autor: PaedDr. Žaneta Pikartová

            Esej Jána Johanidesa 2020

            Prémia pre Luciu Polákovú

            Ocenenie Najlepšia škola Eseje  - Gymnázium Ladislava Novomeského Senica

             

            V 10. ročníku celoslovenskej štylistickej súťaže odborná porota hodnotila 124 esejí z 59 stredných škôl. Mottami na napísanie esejí sú každoročne tri myšlienky Jána Johanidesa,                      z ktorých si každý súťažiaci vyberie jednu, tá sa stane leitmotívom jeho eseje.

            Tento ročník boli zdôraznené myšlienky:

            1. Európu charakterizujú nenápadné i prudké „vášne storočí“, ktoré sa začínali obyčajne „ideou“ a končili sa viac-menej popieraním tej „idey“. (Novela Súkromie)

            2. Chodím k ľuďom, ktorých nechápem, ku ktorým nič necítim a s ktorými nič nemám. A nevedela by som vám ani povedať, prečo to robím! Možno preto, že sa nechcem stretnúť s tými, ktorých obdivujem! (Novela Podstata kameňolomu)

            3. Mysleli sme si, že sme schopní vytvoriť skutočnú lásku, a keď sa konečne vytvorila situácia, v ktorej sme ju mali realizovať, zistili sme, že to nedokážeme. Začali sme byť iba zlí. (Novela Nie).

            Lucia Poláková (sexta), ktorá v tejto súťaži skončila minulý rok na 3. mieste, je v tomto roku ocenená prémiou za svoj text k tretej myšlienke. Esej s názvom Prekvapujeme seba samých, sme zaskočení vlastným konaním (tiež myšlienka Johanidesa z novely Trestajúci zločin) reaguje na osobné i globálne zlyhania, keď je na začiatku odhodlanie a morálne vysoký čin, no v cieli zisťujeme značnú mieru transformácie prvotnej predstavy, prípadne nie sme schopní našu predstavu priviesť do cieľa. V eseji Lucia analyzovala situáciu po Nežnej revolúcii 1989.

            Ocenenie Najlepšia škola Eseje pre našu školu získalo 10 ďalších študentov z III.C a I.B, ktorí sa do súťaže zapojili pod vedením Mgr. Hany Odokienko Fodorovej, PhD.

            Poďakovanie teda patrí Lucii Polákovej (sexta), Leonardovi Komárkovi (1.B), Radovanovi  Kopúnkovi (3.C), Kataríne Valúchovej (1.B), Saši Budovičovej, Eme Vlkovej, Jane Lajdovej, Karolíne Pirohovej, Samuelovi Ščepkovi, Ivane Bartošíkovej, Vanesse Válkovej (3.C).

             

             

            Esej Jána Johanidesa - výsledky  (Esej_JJ_2020_vysledky_FINAL.pdf)

          • Fyzikálne laboratórium u vás doma.

          • Autor: Mgr. Zuzana Hercogová

            Chcete si spestriť domáce vyučovanie? Inšpirujte sa malou terciánkou Adélkou Danišovou, ktorá takto kreatívne pristupuje k zadaniam z fyziky.

            ​​​​​​​

            FYZIKÁLNE POKUSY – ADELA DANIŠOVÁ

            TLAK V KVAPALINÁCH POKUSY – ADELA DANIŠOVÁ

          • Súťažíme aj počas karantény

          • Autor: RNDr. Svetozár Štefeček

            Tohtoročná jar sa síce nesie v znamení pandémie koronavírusu, viacerí naši študenti však neupadli do letargie a aktívne sa zapojili do súťaží na krajskej úrovni, aj keď tentokrát „iba“ dištančnou formou.

            Dlhoročnú tradíciu má stredoškolská odborná činnosť (SOČ), v ktorej sa v ostatných rokoch viac angažovali stredné odborné školy, ale svoje vedomosti a zručnosti v nej môžu predviesť aj gymnazisti. Výbornou správou pre našu školu je úspešná účasť Adama Pipíšku (septima), ktorý v KK SOČ obsadil 3. miesto v odbore Chémia a potravinárstvo s prácou Využitie poznatkov o spektrách vo vyučovaní chémie. Práca sa môže uplatniť ako didaktický materiál pre študentov i učiteľov fyziky a chémie rozširujúci základné učivo o moderné metódy získavania informácií o chemických prvkoch a zlúčeninách. Potešiteľné je, že Adam plánuje v práci pokračovať a určite mu budeme o rok držať palce.

            Študenti našej školy sa zúčastňujú aj astronomických súťaží, pre mnohých je vzorom naša absolventka Janka Švrčková, ktorá úspešne študuje fyziku na MFF KU v Prahe. Je zaujímavé, že hoci na prvý pohľad ide o vednú disciplínu fascinujúcu najmä chlapcov, v našich končinách sa v nej lepšie presadzujú dievčatá. V tomto školskom roku to potvrdila Tamara Ambrová (2. A), ktorá sa stala úspešnou riešiteľkou 3. kategórie súťaže Čo vieš o hviezdach. Okrem nej sa dištančnej formy KK ČVOH zúčastnili aj Beáta Bačovská (1. B, 3. kat.) a sekundáni Matúš ŽúrekMatej Brezovský (2. kat.).

            Adamovi a Tamare blahoželáme k dosiahnutym úspechom a ďalším ďakujeme za reprezentáciu a ochotu vzdelávať sa i nad rámec školských osnov.

          • Krajské kolo Geografickej olympiády

          • Autor: Mgr. Ľ. Staňo

            Geografická olympiáda ako jedna z mála predmetových súťaži v tomto náročnom období uskutočnila krajské kolo pre stredoškolákov dištančnou formou. Zúčastnili sa ho i študenti našej školy a úspešne ju reprezentovali. Andrej Búran (Oktáva) v kategórii Z (riešenie testu) a Tomáš Jančí (3. B) v kategórii B (projekt a riešenie testu) postúpili do celoslovenského kola, úspešnom riešiteľkou bola v kategórii Z aj  Valéria Mrázová z  3. A.     Slovenské kolo sa bude realizovať koncom apríla tiež online. Andrejovi a Tomášovi želáme veľa úspechov.

          • Milí študenti, vážení rodičia,

          • Dnes je už jasné, že prerušenie vyučovania nebude len 2 týždne. Musíme si na túto situáciu zvyknúť a naučiť sa pracovať iným spôsobom. Verím, že naši učitelia robia, čo môžu, za čo im veľmi pekne ďakujem.

            Vás, moji milí študenti, prosím, neberte domáce štúdium na ľahkú váhu. Viem, že nie je nad vami hrozba zlej známky, no nebuďte leniví a pracujte, neodpisujte od kamarátov, tým klamete sami seba. Pýtajte sa, my učitelia sme určite všetci ochotní vám v domácom štúdiu pomôcť.

            Milí rodičia, pomôžte nám, prosím, s vašimi deťmi hlavne kontrolou ich štúdia.  Ak nemáte prístupové údaje do Edupage, napíšte mi, pokiaľ máme vašu mailovú adresu, prístupové údaje vám pošleme na mail. Úprimne vám ďakujem.

            Verím, že spoločnými silami túto situáciu zvládneme, želám vám veľa zdravia a optimizmu. 

                                                                                                                                             I. Petrovičová, RŠ.

          • Oznam - olympiády a súťaže

          • Na základe rozhodnutia Ústredného krízového štábu SR sa od 10.3. do 23. 3. 2020 z dôvodu aktuálnej situácie šírenia koronavírusu COVID-19 rušia nasledovné okresné, krajské a celoštátne kolá predmetových olympiád a postupových súťaží: Fyzikálna olympiáda, kat. A, krajské kolo (10. 3. 2020) a kat. E, F, okresné kolo (18. 3. 2020),

            • Olympiáda v španielskom jazyku, celoštátne kolo (10. - 11. 3. 2020),
            • Biologická olympiáda, kat. A a B, krajské kolo (11. a 12.3. 2020),
            • Olympiáda v ruskom jazyku, krajské kolo (13. 3. 2020),
            • Chemická olympiáda, kat. B, školské kolo (13. 3. 2020) a kat. D, okresné kolo (20. 3. 2020),
            • Matematická olympiáda, kat. A, celoštátne kolo (22. -25. 3. 2020) a kat. Z9, krajské kolo (17. 3. 2020),
            • Olympiáda v nemeckom jazyku, celoštátne kolo (22. - 23.3. 2020).

            V rámci možností budú stanovené náhradné termíny konania uvedených kôl predmetových olympiád a postupových súťaží, o ktorých vás budeme informovať.

          • Školské MO v basketbale žiaci ZŠ

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický, autor fotografií: Mgr. Rudolf Bíly

            Dňa 4.3.2020 sa na našej škole odohrali MO ZŠ chlapcov v basketbale,kde naši študenti obsadili prvé miesto s týmito výsledkami.

            Gymnázium SE - ZŠ B.S.Jur 4:6

            Gymnázium SE - ZŠ Cerová  10:0

            Gymnázium SE - ZŠ Sekule  8:2

            Gymnázium SE - II.ZŠ SE   2:0

            Našu školu reprezentovali:  P. Bederka, A. Bíly, D. Čermák, P. Jediný, M. Ráček, A. Mihel všetci kvarta a A. Durec, M. Lanko - tercia. Za vzornú reprezentáciu školy chalanom gratulujeme a budeme im držať palce na MK v Seredi dňa 19.3.2020.

          • Týždeň slovenských knižníc v Záhorskej knižnici v Senici

          • Autorka: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            Marec je synonymom príchodu jari, letného času, MDŽ. Medzi inými je to aj mesiac protipožiarnej ochrany. 

            Jeho najznámejším prívlastkom však asi bude: marec – mesiac knihy.

            Za mesiac knihy bol marec vyhlásený ešte v bývalom Československu, v roku 1955, na počesť Mateja Hrebendu Hačavského (slovenského národného buditeľa a ľudového básnika, ktorého neskôr vo svojom románe Matej umelecky stvárnil Vincenta Šikula). Cieľom v tom čase bolo podporiť záujem o knihy.

            V rámci mesiaca knihy sa každoročne organizuje aj Týždeň slovenských knižníc. Tento rok si Záhorská knižnica v Senici pripravila pre svojich návštevníkov nasledujúci program:

             

            3. 3. utorok 9 h – 15 h Predajná výstava vydavateľstva PORTÁL

            Predajná výstava kníh pražského vydavateľstva odbornej literatúry

            3. 3. utorok o 17 h Marína Zavacká: Ľudácka prevýchova

            Stretnutie s autorkou knihy, historičkou SAV

            4. 3. streda o 9 h Jožko Pichliačik v Záhorskej knižnici

            Beseda pre deti MŠ s Ivanom Sedlákom, autorom kníh o Ježkovi Pichliačikovi

            5. 3. štvrtok o 9 h a 10,30 h Prechádzka históriou so Svetlanou Majchrákovou

            Beseda pre deti MŠ a ZŠ s autorkou kníh pre deti a mládež

            5. 3. štvrtok o 17 h Čierna hodinka s Milanom Zachom Kučerom

            Rozprávanie o záhadách a pokladoch s autorom literatúry faktu, bádateľom a dokumentaristom

             

            My sme sa vybrali pozrieť si Predajnú výstava vydavateľstva PORTÁL, ktorej súčasťou bola aj krátka prednáška o zameraní vydavateľstva a diskusia na tému „Knihy“. Vydavateľstvo a jeho knižné tituly nám predstavila PaedDr. Nadežda Čabiňaková.

            3. marca 2020 sa na výstave v Záhorskej knižnici zúčastnili naše triedy SekundaKvarta. Mladší žiaci prejavili o knihy väčší záujem, nakoľko sú mnohí aj pravidelnými návštevníkmi knižnice. Starší žiaci sa zas zaujímali o detaily fungovania vydavateľstva a privítali kvíz o počte výtlačkov a počte vydaných knižných titulov v Portáli za rok 2019. Za správne odpovede si mohli vybrať knihu zdarma.

          • Netradičná slovenčina: domáca úloha, ktorá sa dá ochutnať

          • Autorka: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            2. 3. 2020 sme v Sekunde mali trocha netradičnú hodinu slovenčiny. V rámci témy „Dynamický opis“ si mali žiaci na domácu úlohu pripraviť opis pracovnej činnosti, čiže recept. Mnohých zaujímalo, či musí byť ich pokrm aj „jedlý“, a tak vznikol nápad, pripraviť si spolu s receptom aj hotové jedlo, ktoré by bolo hmatateľným dôkazom splnenia DÚ. Žiaci si teda mali priniesť do školy aj malú ochutnávku svojej domácej úlohy, napríklad ovocný šalát. Sekundáni sa však nenechali zahanbiť a takmer všetci priniesli niečo „napečené“. Najprv každý z nich odprezentoval svoj recept, povedal odkiaľ ho má, či pri príprave jedla pracoval sám alebo s pomocou a ako dlho mu príprava  trvala. Následne odovzdal svoj opis pracovnej činnosti. Potom, samozrejme, nasledovala degustácia. Niektoré kúsky zmizli hneď, no jedla bolo naozaj dostatok, takže si pochutnala aj časť pedagogického zboru, keď cez obedovú prestávku žiaci rozniesli proviant aj do kabinetov.

            Tento typ projektovej medzipredmetovej výučby sa osvedčil v tomto kolektíve ako veľmi vhodný, o čom svedčí aj spätná väzba žiakov.

            Reakcie žiakov:

            „Hodina sa mi páčila. Chcela by som viacej takýchto hodín“.

            „Som veľmi spokojná s organizáciou hodín SJL. Sú kombináciou „vážneho“ učenia a priateľských aktivít, ktoré ozvláštňujú nejednu hodinu“.

            „Ja si myslím, že slovenčina je zábavná, atraktívna a s veľa aktivitami“.

             

            Vyučovacie predmety, ako napríklad Technická výchova či Rodinná príprava, sa z osnov vytratili a teraz opäť zažívajú renesanciu. Študenti potrebujú, a zdá sa, že aj chcú, robiť niečo „rukami“, čoho dôkazom je aj dlhoročná tradícia rôznych predajných trhov, ktoré sa na našej škole organizujú minimálne dvakrát v roku, a ktorých súčasťou sú často práve rôzne pochutiny.

          • Oznam pre študentov

          • Autor: Mgr. Lenka Krištofíková

            Krátky workshop pre záujemcov o podávanie návrhov v projekte "Participatívny rozpočet na stredných školách" sa bude konať v pondelok, 9.3.2020, cez veľkú prestávku v školskej jedálni.

          • Majstrovstvá SŠ  chlapcov vo florballe

          • Autor: Mgr. Miroslav Madunický

            Dňa 26.2.2020 sa uskutočnili na I.ZŠ v Senici majstrovstvá SŠ  chlapcov vo florballe. Naši študenti obsadili 1. miesto.

            Výsledky zápasov:

            Gymnázium SE - SOŠ SE   4:0

            Gymnázium SE - OA SE    6:4

            Gymnázium SE - SSOŠP SE 3:1

            Školu reprezentovali:       P. Belko, F. Buchel, J. Buchel, J. Gergel, M. Halaj, L. Koprna, B. Keásny, J. Petrovič. 

            Za vzornú reprezentáciu školy a postup na Župnú olympiádu im gratulujeme.

          • 1. miesto študentiek SŠ vo florbale

          • Autor: Marcela Konyariková, 3.B

            Dňa 26. 2. 2020 sa na 1. Základnej škole uskutočnili školské majstrovstvá okresu Senica vo florbale. Zúčastnili sme sa ho spolu s Obchodnou akadémiou, Strednou odbornou školou a Súkromnou strednou odbornou školou podnikania. Turnaj pozostával zo 7 družstiev: 4 chlapčenské a 3 dievčenské.

            Dievčenské družstvo bolo zložené z týchto členiek: Monika Bahnová (2.C), Sabina Buchová (2.A), Adela Sadloňová (Septima), Alžbeta Ragulová (3.B), Hana Masárová (3.B), Katarína Šrámková (3.B), Bianka Magdaléna Petrušová (3.B), Lea Vicianová (3.A), Marcela Konyariková (3.B).

            Prvý zápas sme hrali s Obchodnou akadémiou. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, no napokon skončil našim víťazstvom a to 4:3.

            Druhý zápas sme hrali so Súkromnou strednou odbornou školou podnikania. Zápas bol od začiatku veľmi energický a viedli sme už v prvých minútach riadneho hracieho času, a to vďaka našim výborným útočníčkam. Vyhrali sme 6:2.

            Týmito dvomi víťazstvami sme sa stali majsterkami okresu, čím sme postúpili na Župnú olympiádu. Plánujeme usilovne trénovať a zdokonaľovať sa, aby sme mohli úspešne reprezentovať Gymnázium Senica.