• Čo potom? ...Keď dospejem

          • Autor:  Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            „Život je plný rozhodnutí. Každý deň si kladieme otázky, ktoré nás nútia vybrať si to či ono. Niektoré sú však dôležitejšie ako iné. Kam sa vybrať po strednej škole? Čo chcem robiť v dospelosti, o päť, desať rokov? Kým som a kým chcem byť? Čo potom, keď dospejem?“

            Toto je úryvok zo zadania v poradí už druhého ročníka literárnej súťaže „Čo potom?“, ktorú organizuje Študentský parlament mesta Senica v spolupráci s Centrom voľného času v Senici a Radou mládeže Trnavského kraja. Študenti a študentky nášho gymnázia opäť nesklamali a umiestnili sa na prvým priečkach tejto súťaže. K prvému miestu gratulujeme Adele Sadloňovej (Oktáva) a k tretiemu miestu Leonardovi Komárkovi (2.B). Ako predsedníčka poroty sa teším z tvorivej aktivity našich študentov a  verím, že sa zapoja aj do budúceho ročníka.

             

            Zdroj foto.:

            https://www.facebook.com/cvcstonozka.senica

          • Naše mladé astronómky opäť bodovali

          • Autor: RNDr. SVetozár Štefeček

            Členovia astronomického krúžku nás už zopár rokov úspešne reprezentujú na súťažiach venovaných tejto krásnej prírodnej vede. V našich končinách sa však pomaly stáva tradíciou, že sú to najmä dievčatá, ktoré sú vytrvalejšie a nezľaknú sa ani zložitejších príkladov. Aj v tomto ročníku súťaže Čo vieš o hviezdach presvedčili o svojich vedomostiach.

            Podobne ako v predchádzajúcom školskom roku sa všetky kolá súťaže realizovali online formou. Okresné kolo zabezpečovalo Záhorské osvetové stredisko v Senici v spolupráci s Hvezdárňou Sobotište, ďalší priebeh súťaže sa už dial pod taktovkou Slovenskej ústrednej hvezdárne v Hurbanove. Finále sa uskutočnilo 6. mája 2021 v popoludňajších hodinách, pričom výsledky boli použité na vytvorenie poradia v rámci kraja i v celoštátnom meradle.

            V tretej - najvyššej vekovej kategórii naše reprezentantky obsadili v krajskom kole druhé (Verena Pekárová, 1.B) a štvrté miesto (Tamara Ambrová, 3.A). V celoslovenskom poradí sa s bodovými ziskami 75,3 resp. 67,1% umiestnili na 9. a 20. pozícii z celkového počtu 51 súťažiacich.

            Obom dievčatám srdečne gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!