• Triedny výlet 2. A

          • Autor: Aneta Vachová. 2. A

            V dňoch 14.  17. júna 2024 žiaci 2. A spolu s pánom profesorom Ravasom boli na výlete v Tatranskej Lomnici. Prvý deň plný cestovania zakončili príjemnou prechádzkou v okolí hotela. V sobotu 15. júna sa hneď ráno vybrali na túru, najprv sa zastavili pri Zelenom plese, kde si oddýchli a nabrali sily na Svišťovku. Po dlhom stúpaní a zdolávaní rôznych terénov žiaci zdolali aj Svišťovku. Cestou naspäť sa zastavili ešte na Skalnatom plese a po dlhých 9 hodinách sa vrátili naspäť do hotela. V nedeľu im pôvodný plán, navštíviť Studenovodské vodopády, prekazilo nepriaznivé počasie. Ako alternatívu žiaci vymysleli oddych v saunách a bazénoch v neďalekom hoteli. V pondelok 17. júna ráno vyrazili domov a tak zakončili štvordňový výlet plný zážitkov.

          • Kvarta v galérii

          • Autor: Mgr. Hana Odokienko Fodorová, PhD.

            24. júna 2024 mala kvarta netradičné ukončenie vyučovania predmetu SJL. Najprv sa konala beseda v triede, na ktorej žiaci debatovali o knihách, ktoré aktuálne čítajú alebo nedávno dočítali, každý si priniesol jednu publikáciu, predstavil ju a potom odpovedal na otázky spolužiakov. Následne sme sa presunuli do Záhorskej galérie Jána Mudrocha, kde sme si vypočuli výklad kurátorky aktuálnej expozície Po stopách umenia s Jánom Mudrochom a prezreli sme si končiacu výstavu Prítomnosť neprítomného. Nakoniec žiaci absolvovali workshop s lektorkou Mgr. art. Eliškou Šefčíkovou. Podarilo  sa im formou koláže vyrobiť veľmi podarené portréty inšpirované dielami zo zbierok Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici. 

            Ďakujeme za spoluprácu Záhorskej galérii a tešíme sa na ďalšie aktivity, ktoré si už kvartáni užijú ako kvinta na hodinách UMK.

          • Triedny výlet 1. C

          • Autor: Linda Ravasová, 1. C,    Fotto: Linda Ravasová

            V dňoch 16.-18.6. 2024 sme sa zúčastnili trojdňového triedneho výletu v Demänovskej Doline a v Liptovskom Mikuláši. Po príchode sme išli na malú prechádzku a obzreli si okolie našej chaty. Druhý deň sme v Liptovskom Mikuláši navštívili Múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva, poobede sme si zasúťažili v bowlingu a v laser game spolu s escape room. Posledný deň sa zopár najodolnejších vybralo na prehliadku Demänovskej ľadovej jaskyne a popoludní sme sa vlakom vrátili domov.

          • Juniáles

          • Autori textu: Klára Kičková, Lejla Kočíšková
            Fotografie: Klára Kičková, Lejla Kočíšková

            V piatok od deviatej do jedenástej sa žiaci zo Sexty vybrali na Obchodnú akadémiu, kde sme sa zúčastnili na podujatí Juniáles - čo je tzv. “júnová zábava v prírode”. Všetci spolu sme si užili krásne počasie, utužili vzťahy nielen s našimi spolužiakmi z Gymnázia ale aj so žiakmi z Obchodnej akadémie pri plnení rôznych zaujímavých úloh, keďže naše tímy boli pomiešané aj so žiakmi z Obchodnej akadémie. Hrali sme napríklad Jengu, prenášali vodu z jedného vedra do druhého, prenášali vajíčka na lyžičke, či zostrelovali poháre pištolkami.
            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať Obchodnej akadémií za pozvanie a pekne prichystané podujatie. Spolu sme si to všetci veľmi užili a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.