• Noví darcovia krvi spomedzi študentov

          • Autor: Mgr. Miroslava Gergelová

            Dňa 13.2.2024 sa medzi darcov krvi zaradili noví študenti a študentky. Odvahu tentokrát preukázali Petra Simonová, Patrik Jediný, Kristína Slezáková a Peter Vymislický. Pridali sa k nim aj dvaja druhodarcovia – Matej Škrabák a Marianna Hlavatá. Veríme, že budú inšpiráciou pre ďalšie spolužiačky a spolužiakov, ktorí dostanú možnosť už o mesiac na ďalšom mobilnom odbere v pobočke Slovenského Červeného kríža v Senici.

          • Prezentácia astronomických súťaží

          • Autor: RNDr. Svetozár Štefeček

            V stredu 7. februára 2024 sme na našej škole privítali bývalú absolventku GLN v Senici a MFF KU v Prahe Mgr. Janku Švrčkovú. Jej meno nájdete na nástenke vedľa učebne fyziky, do histórie senického gymnázia sa zapísala ako víťazka celoštátneho kola súťaže Čo vieš o hviezdach, ale najmä ako trojnásobná medailistka z Medzinárodnej olympiády v astronómii a astrofyziky (IOAA) v rokoch 2016 - 2018.

            Janka predstavila študentom tercie, kvarty, 1. ročníka a 2.A súťaže, vďaka ktorým  môžu získať nové poznatky, skúsenosti, nových kamarátov, ale i spoznať nové miesta v rámci Slovenska i vo svete.

            Po reprezentácii našej školy i Slovenska sa Janka vrátila do týchto súťaží ako autorka úloh a vďaka nej sa v Astronomickej olympiáde obnovila kategória mladších súťažiacich.

            Ak Vás oslovila táto prezentácia a zaujíma Vás, čo sa deje vo vesmíre, môžete sa pustiť do riešenia AO, či už ako členovia astronomického krúžku alebo samostatne. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke https://www.aosk.sk

          • Dve druhé miesta z krajského kola Olympiády vo francúzskom jazyku

          • Autor: Mgr. Miriam Suchovská

            Dve druhé miesta z krajského kola Olympiády vo francúzskom jazyku v školskom roku 2023/24

            Dňa 9. februára 2024 sa uskutočnilo krajské kolo 33. ročníka Olympiády vo francúzskom jazyku v CVČ Kalokagatia v Trnave. Za našu školu súťažili v tomto školskom roku štyria šikovní študenti a svojimi výsledkami nás veľmi potešili.

             

            Tešíme sa najmä z úspechu študentov z 2.A triedy. Lukáš Trup súťažil vo frankofónnej kategórii 2C a Chiara Sofia Válková v kategórii 2A. Ich účasť v krajskom kole sa veľmi vydarila, pretože obaja vybojovali 2. miesto. Blahoželáme!

            Naši ďalší mladí zástupcovia Ema Poláková zo 4.B (kategória 2B) a Tobiáš Šrámek zo Sekundy (kategória 1A) sa síce neumiestnili v top 3, ale patria medzi úspešných riešiteľov.

             

            Srdečne všetkým blahoželáme, ďakujeme za peknú reprezentáciu školy a prajeme veľa elánu do ďalšieho štúdia tohto krásneho jazyka.

             

            FÉLICITATIONS ET MERCI MILLE FOIS!

          • MO vo florbale SŠ

          • Autor: Mgr. Rudolf Bíly

            8.2.2024 sa zúčastnili chlapci nasej školy na MO vo florbale SŠ a získali krásne 2. miesto.